Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pápež rozdal šťastie a odletel domov: VIDEO malého dvojníka, ktorý Františka rozosmial

Pápež na návšteve Spojených štátov urobil dojem. Zobraziť galériu (3)
Pápež na návšteve Spojených štátov urobil dojem. (Zdroj: SITA)

FILADELFIA - Pápež František v nedeľu odcestoval z americkej Filadelfie do Ríma a ukončil tak desaťdňovú návštevu Kuby a Spojených štátov. Rozhodne zanechal dojem, niekoľko jeho neočakávaných aktivít si získalo srdcia fanúšikov po celom svete. Tisíce ľudí na sociálnych sieťach zdieľali fotografie a videá s pápežom, možno najväčší zážitok mali rodičia malej Quinn.

Lietadlo spoločnosti American Airlines s pápežom odštartovalo v nedeľu večer z filadelfského medzinárodného letiska niekoľko hodín po tom, ako František slúžil omšu pred státisícmi ľudí v centre mesta. Na letisku ho okrem iných vyprevádzal viceprezident USA Joe Biden s manželkou. Práve v centre vzniklo video, ktoré vám vyčarí úsmev na perách.

Pápež František
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Dana Chancler Madden zavesila na sociálnu sieť Facebook video, na ktorom vidno pápeža, ako sa rozhodne požehnať práve jej dcérke Quinn. Františka na nej upútal zrejme kostým, malá Quinn bola oblečená ako samotný pápež, v bielom a s typickou čiapkou, teda solideom. "Nemôžem uveriť, že Quinn sa stretla s pápežom. Skutočne úžasný zážitok," napísala hrdá matka.

Can't believe Quinn met the Pope. Truly an amazing experience! We love You Pope Francis!

Posted by Dana Chancler Madden on 26. september 2015

Nedeľňajšia omša bola posledným a najväčším podujatím počas šiestich dní, ktoré 78-ročný pápež strávil v USA, a vyvrcholením nabitej cesty, na ktorej tiež vystúpil pred oboma komorami Kongresu vo Washingtone i na pôde OSN v New Yorku. František dorazil do Spojených štátov po štvordňovej návšteve Kuby.

Krása katedrály Notre Dame
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Pred odletom z USA sa pápež stretol s približne 400 predstaviteľmi Svetového stretnutia rodín, podporovateľmi a ďalšími dobrovoľníkmi, ktorí pomáhali organizovať jeho cestu do Filadelfie. František hovoril po anglicky, keď ďakoval tiež cirkevným lídrom a ďalším vo Washingtone a New Yorku za ich úsilie pri organizácii jeho tamojších pobytov. "Dni s vami boli krátke, ale boli to dni veľkej milosti pre mňa a, dúfam, aj pre vás," citovala ho agentúra AP.


Pápež prehovoril k ľuďom vo Filadelfii: Prekonal bariéry, aby požehnal Michaelovi


 

While departing Philadelphia, Pope Francis makes an unexpected stop in his car to bless a child in a wheelchair.

Posted by The Telegraph on 26. september 2015

Pápež pred koncom návštevy oznámil, že najbližšie Svetové stretnutie rodín sa bude konať v roku 2018 v írskom Dubline. Práve toto podujatie, ktoré prebiehalo uplynulý týždeň vo Filadelfii, bolo prvotným dôvodom, pre ktorý sa František rozhodol cestovať do USA.

Viac o téme: Pápež FrantišekFiladelfiaNávšteva USA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu