Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pred piatimi rokmi stratila vo Vltave fotoaparát: Teraz sa na opačnom konci sveta teší!

Neuveriteľné, ale Chloe svoje fotky dostane po piatich rokoch.
Neuveriteľné, ale Chloe svoje fotky dostane po piatich rokoch. (Zdroj: Facebook)

ČESKÝ KRUMLOV – Na svete existujú aj dobrí ľudia, dokazuje to aj príbeh od našich susedov. Skupina vodákov pred piatimi rokmi našla vo Vltave zničený fotoaparát, no SD karta, ktorá v ňom bola, ostala nepoškodená. Bolo na nej asi 500 fotografií, tak sa istý Lubomír Zajíček rozhodol, že nájde majiteľa. Trvalo to síce dlho, ale predsa sa našiel!

Fotoaparát patrí Austrálčanke menom Chloe Hutson. Pred piatimi rokmi sa ju prostredníctvom sociálnych sietí snažili nájsť desaťtisíce ľudí tým, že niekoľko fotiek zdieľali. Lubomír fotoaparát našiel v čase, keď robil vedúceho v tábore a povedal si, že by mal majiteľ veľkú radosť, ak by sa k nemu vrátil, píše portál iDnes.cz.

Nakoniec sa zamyslel nad obsahom fotografií. Na jednej z nich bola Chloe odfotená so stenou v pozadí, no nebola to len taká obyčajná stena, ale stena na Abbey Road v Anglicku, podľa ktorej je pomenovaný slávny album skupiny Beatles. Chloe sa na túto stenu podpísala, vďaka čomu sa ju podarilo nájsť.

Takže zaprvé, by chtělo zastavit tu lavinu sdílení...už to nemá význam, ale to se asi nepovede. Už od začátku si totiž...

Posted by Zajdatour on 16. september 2015

„Pripravujeme balíček, v ktorom bude SD karta s originálmi fotiek, utopený fotoaparát a ešte chceme pridať niečo české, možno plechovku piva na pamiatku,“ povedal Lubomir pre iDnes.cz. Chloe sa údajne veľmi tešila, keď zistila, že sa jej stratené "spomienky" našli a dostane ich späť. Kto by to bol povedal po takom dlhom čase.

Viac o téme: VodáciVirálny príbehUtopený fotoaparát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu