Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO Zrážky vlaku so školským autobusom: Pohotová žena zachránila 60 detí pred istou smrťou

Vodička školského autobusu sa stala hrdinkou.
Vodička školského autobusu sa stala hrdinkou. (Zdroj: YouTube)

BUXTEHUDE – Hroznej tragédii zabránila iba 23-ročná vodička školského autobusu, keď pohotovo zareagovala na vzniknutú situáciu, čím zachránila život 60 deťom. Autobusu, v ktorom sa všetci viezli, sa totiž zaseklo riadenie, presnejšie zablokoval volant, a to na najhoršom možnom mieste – na železničnom priecestí.

Policajný hovorca Rainer Bohmbach nemeckému denníku Bild vysvetlil, čo vlastne detský autobus na tomto mieste robil, nakoľko nešlo o cestu, po ktorej jazdieva pravidelne: „Cesta B73 je v súčasnosti uzavretá z dôvodu stavebných prác. Školský autobus musel ísť po miestnej obchádzke. V zákrute na železničnom priecestí Hedendorf sa zablokoval volant a zabránil tak ďalšej ceste autobusu.“

Mladá vodička si však zachovala hlavu a keďže videla, že sa blíži vlak, okamžite všetky deti vyhnala z autobusu. Pokúsila sa ešte skontaktovať s kompetentnými, no o minútu neskôr už vlak narazil do zadnej časti autobusu a poriadne ho poškodil, napriek tomu, že aj rušňovodič zatiahol núdzové brzdy. Škoda na autobuse, vlaku a okolitom označení železničného priecestia sa podľa odhadov vyšplhá na 300-tisíc eur.

Viac o téme: NehodaŠťastieŠkolský autobusDuchaplná vodička
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu