Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Lukášov recept na "extázu" v šálke: Slovák vyhral prestížnu súťaž vďaka káve z Komárna!

Lukáš to konkurencii natrel.
Lukáš to konkurencii natrel. (Zdroj: Facebook)

SEATTLE/KOMÁRNO – Robiť kávu je hotové umenie, no robiť dobrú kávu – to chce majstra. Jedného máme aj na Slovensku. Lukáš Záhradník dokázal celému svetu, že práve tá jeho káva je najlepšia! V silnej konkurencii vyhral prvé miesto na prestížnej World AeroPress Championship konajúcej sa v americkom Seattli, a to vďaka káve spoločnosti Green Plantation sídliacej v Komárne.

Lukáš sa momentálne chystá na cestu domov, kde ho čaká turné. So svojím majstrovský titulom sa chce pochváliť pred čo najviac Slovákmi, do týchto končín totiž toto ocenenie putuje prvýkrát. Aký je jeho zázračný recept? Pomerne komplikovaný pre bežného smrteľníka, no využíva alternatívny obrátený postup varenia, ku ktorému treba špeciálny zo švédska pochádzajúci nástroj.

 

Lukas, Simona and Green Plantation Coffee rocked the World Aeropress scene

Posted by Green Plantation káva on 12. apríl 2015

 

Vďaka nemu vzniká aeropress, ktorý vznikol ako cestovná alternatíva kávovaru. Všetko závisí od času lúhovania, miešania kávy, dôležité je, samozrejme, množstvo kávy aj vody. Slovenská pražiareň Green Plantation sa špecializuje na výberovú kávu, ktorú pestujú na malej rodinnej farme. Práve káva z Komárna v spolupráci s Lukášovou šikovnosťou uchvátila porotu súťaže. Gratulujeme!

 

Sme majstri sveta! Lukáš ukazal svetu ako sa robi aeropress.

Posted by Green Plantation káva on 9. apríl 2015

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu