Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Matka, ktorá si zaslúži všetok obdiv: Kvôli chorému synovi dokázala neuveriteľnú vec!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

SHAANXI - Matka z Číny sa stala chodiacim slovníkom po tom, ako sa ho naučila celý, od prvej strany až po tú poslednú, naspamäť. Urobila tak kvôli synovi, ktorému chce zaručiť lepší život. Živí sa totiž ako prekladateľka a čím viac anglických slov bude ovládať, tým viac práce podľa vlastných slov dostane.

Päťdesiatjedenročná Li Yanzhi sa dokázala naučiť celý čínsko-anglický slovník obsahujúci 220 tisíc výrazov naspamäť. A to len za devätnásť dní. Proces učenia prebiehal tak, že každý deň od tretej hodiny ráno si čítala slovník na 2458 stranách po dobu šiestich hodín. Pre porovnanie, študenti na čínskych univerzitách musia ovládať zhruba šesťtisíc slov, aby prešli skúškou z angličtiny. Yanzhi ich ovláda takmer 37-krát viac.

Li, ktorá prednáša na Xian Transport university finančnú angličtinu, sa pred dvadsiatimi rokmi rozviedla a odvtedy bojuje s finančnými problémami. Aby pomohla svojmu dvadsaťšesťročnému autistickému synovi, privyrába si ako prekladateľka na voľnej nohe. Okrem angličtiny hovorí ďalšími desiatimi cudzími jazykmi vrátane nemčiny, francúzštiny, ruštiny, poľštiny či japončiny.

"Mojím najväčším snom je zúčastniť sa programu Mozog. Rada totiž prekonávam výzvy," povedala Li. Mozog je čínska reality šou, ktorá pomocou rôznych hier ako napríklad memorovanie testuje inteligenciu súťažiacich.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu