Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zakreslite sa do histórie Slovenska i EÚ: Navrhnite logo a vyhrajte takmer päťtisíc eur!

BRATISLAVA – Slovenskí grafici, výtvarníci, dizajnéri, kreatívni ľudia z odbornej i laickej sféry majú ešte do 16. marca jedinečnú možnosť spojiť svoje meno s historicky prvým predsedníctvom Slovenska v Rade Európskej únie.

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR pripomína verejnú súťaž, ktorú vyhlásilo na navrhnutie loga slovenského predsedníctva v EÚ a ktorá je otvorená pre každého. Termín na predloženie návrhu vyprší 16. marca a rezort diplomacie preto povzbudzuje všetkých talentovaných záujemcov, aby sa zapojili do vytvárania loga, ktoré bude Slovensko polroka reprezentovať pred pol miliardovou Európou.

„Logo je veľmi viditeľná značka predsedníctva, ktorá reprezentuje celú krajinu šesť mesiacov tak v Bruseli, ako aj vo všetkých členských krajinách únie. Toto je teda príležitosť zakresliť sa do histórie Slovenska i EÚ, keďže meno autora loga sa bude spájať s naším vôbec prvým predsedníctvom v Rade EÚ,“ zdôraznil minister M. Lajčák.

Cieľom verejnej súťaže je vytvoriť logo, ktoré bude príťažlivé a ľahko zapamätateľné. Malo by tiež vyjadriť naše pozitívne vnímanie únie a jej prínosov a v neposlednom rade uchopiť identitu Slovenska ako dynamickej súčasti EÚ. Logo by malo osloviť našu domácu verejnosť a zároveň nás dôstojne reprezentovať navonok.

Súťažné návrhy je potrebné doručiť poštou v požadovanej forme do podateľne MZVaEZ SR alebo elektronicky na adresu: logoskpres2016@mzv.sk. Kompletné podmienky súťaže sú zverejnené na webovej stránke rezortu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu