Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Hrdinom dňa je vodič bratislavskej električky: Slovenský Mikuláš vás zahreje pri srdci!

Mikuláš Pali a vianočná električka sú zárukou šťastného detského úsmevu. Zobraziť galériu (6)
Mikuláš Pali a vianočná električka sú zárukou šťastného detského úsmevu. (Zdroj: topky)

BRATISLAVA – Jedným z najobľúbenejších sviatkov pre deti je určite Mikuláš. V tento deň si totiž užívajú zaslúženú pozornosť, ktorú sa im každoročne snaží venovať aj bratislavský dopravný podnik. Za celou úžasnou myšlienkou však stojí jeden obyčajný muž, ktorý ostatným dáva inšpiráciu, ako byť dobrým človekom.

V piatok 5. decembra po hlavnom meste Slovenska začala premávať vianočná električka, krásne vyzdobená a vysvietená. Mikuláša pre deti prvého a druhého ročníka základnej školy na Vazovovej ulici nemohol robiť nik iný, ako Pali, ktorý s týmto nápadom rozdávania sladkostí priamo počas jazdy, pôvodne prišiel.

Mikuláš Pali a vianočná
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: topky)

Myšlienka takéhoto milého spôsobu ako potešiť deti aj dospelých po celom meste vznikla v hlave muža, ktorý každoročne hrá Mikuláša: „Chcel som ich trošku potešiť a spropagovať nielen Mikuláša, ale aj dopravný podnik, že je taký štedrý. Jednoducho vianočná električka plus Mikuláš, všetko to treba skĺbiť dokopy a potešiť aj ľudí, aj deti.“

Mikuláš Pali a vianočná
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: topky)

Pali, ako ho všetci familiárne volajú, sa rozhodol plniť detské sny: „Ja už som nad tým dávno rozmýšľal, že by sa malo niečo také spraviť, no nebolo kedy a kde a hlavne nemal kto zasponzorovať tie sladkosti, potom som si niekoho našiel, tak som oslovil aj šéfov v dopravnom podniku, dali sme to dokopy a spravili sme takú sponzorskú električku mikulášsku.“

Mikuláš Pali a vianočná
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: topky)

„Minulý rok sem dokonca tri rodinky Talianov došli, tí boli celý šťastní, hovorili, že nemajú peniaze ani lístok, keď som ich volal do električky. Tak som im povedal, že to je grátis, žiadne lístky netreba, takí bol natešení, že sa odviezli. Viete, taliančina je taká švitorivá a oni tam celú cestu kecali, celí bez seba boli, fotili sa pri tej električke, takže to malo dokonca ohlas aj v zahraničí,“ smeje sa sympatický Mikuláš Pali.

Mikuláš Pali a vianočná
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: topky)

Pali okrem Mikuláša zvykne potešiť Bratislavčanov ešte raz ročne, a to na svoje narodeniny. Vždy v novembri vo svojej električke vyvesí sladkosti, ktoré si môžu deti aj dospelí voľne brať. To všetko už ale nehradia sponzori, ale samotný Pali, ktorý tak dokazuje celému Slovensku, že dobrí ľudia ešte nevymreli.

Mikuláš Pali a vianočná
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: topky)

Vianočná električka bude premávať v hodinových intervaloch od 16.00 h a posledný odchod bude o 20.00 h. Jej trasa, dlhá asi 40 minút, pôjde cez Jesenského, Námestie SNP, Poštovú, Vysokú, Blumentál, Vazovovu, Americké námestie, Mariánsku, Námestie SNP, Kapucínsku, Chatam Sófer,  Most SNP a vráti sa späť na Jesenského ulicu. Na zastávke Vazovova bude vianočná električka stáť približne 20 minút.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu