Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Iba sekundy zabránili hroznej tragédii: Policajtov poslal do čerta, stal sa z neho hrdina!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: FB, CNN)

WASHINGTON – Šťastie v nešťastí. Tak by sa dala nazvať situácia malého chlapčeka, ktorý so svojou zranenou matkou prežil obrovský zosun pôdy neďaleko Washingtonu. Malému chlapcovi zachránil život okoloidúci chlapík, ktorý ignoroval pokyny polície a sám riskoval, aby ho zachránil spod trosiek. Od smrti ho delili pritom iba sekundy.

Dvadsaťdva ľudí je naďalej nezvestných po mohutnom zosuve pôdy, ku ktorému došlo minulú sobotu neďaleko mesta Oso v americkom štáte Washington. Najmladší účastník tragédie Duke Saddarth bol privalený pod troskami a jeho matka mala zlomené obidve nohy. Bezvládne ležala a nemohla synovi pomôcť.

Iba sekundy zabránili hroznej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: CNN, FB)

V tom prišiel Kody, neznámy samaritán, ktorý chlapca zachránil. Ten sa teraz zotavuje v nemocnici a jeho stav je vážny. Lekári tvrdia, že iba sekundy ho delili od smrti. Jeho statočnosť mu nedovolila počúvnuť políciu a ísť sa pozrieť na masu blata a kopu trosiek, či tam nie sú žiadni zranení.

Iba sekundy zabránili hroznej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: CNN, FB)

„Musíte pomôcť. Akoby ste nemohli? Jednoducho to musíte spraviť, nemôžete tam len stáť a prizerať sa,“ povedal Kody. Okamžite, keď zbadal ležať malé dieťa, chytil ho a ukryl v kabáte. Potom ho vyniesol z miesta tragédie a podal ho ďalšiemu okoloidúcemu.

Celý incident sa však mohol skončiť úplne inak. Keby išiel tadiaľ na aute Kody o päť minút skôr, mohlo privaliť aj jeho. Nestalo sa tak a svet pozná o jedného hrdinu naviac.

Malý Duke mal z pekla šťastie
Zobraziť galériu (4)
Malý Duke mal z pekla šťastie  (Zdroj: CNN, FB)

Teraz sa matka aj s malým synčekom zotavujú v nemocnici v Seattli. O život sa podľa lekárov nemusia obávať. Rodina je šťastím bez seba a ďakuje všetkým, ktorí jej pomohli. Cez nemocnicu odkázali: „Sme nesmierne vďační každému, kto riskoval svoj vlastný život len kvôli tomu, aby Dukea a Amandu zachránil spod trosiek.“

„Slovami nedokážeme opísať, akí sme radi. Naše srdcia a podpora patria tým, ktorých sa táto tragédia dotkla,“ odkázali z nemocnice.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu