Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Príbeh chlapca dojal celý svet: Narodeniny mal oslavovať sám, teraz má tisíce priateľov!

Colin zatiaľ o niečom nevie Zobraziť galériu (3)
Colin zatiaľ o niečom nevie (Zdroj: Facebook)

RICHLAND - Desaťročný Colin trpí poruchou podobnou autizmu, kvôli ktorej ťažko nadväzuje priateľstvá. Jeho mama sa mu onedlho chystá vystrojiť narodeninovú oslavu, ale hrozí, že na ňu nikto nepríde. A tak vymyslela spôsob, ako spraviť tento deň čo najkrajším. S pomocou ďalších tisícok ľudí.

Colinovi pred časom diagnostikovali poruchu zmyslového vnímania, čo je podobné ako Aspergerov syndróm, druh autizmu. V dôsledku toho v škole nemá žiadnych kamarátov.

9. marca oslavuje narodeniny a jeho mama Jennifer sa bojí, že na oslavu nebude mať koho pozvať. Začiatkom februára preto na Facebooku vytvorila stránku s názvom "Happy Birthday Colin", prostredníctvom ktorej prosí ľudí, aby jej synovi zablahoželali k sviatku. Do dnešného dňa ju lajklo už takmer 53 tisíc užívateľov.

"Colin je kvôli svojmu postihnutiu veľmi opustený. Nemá sa s kým hrať, v škole obeduje každý deň sám. Túto schránku som vytvorila preto, aby mu sem mohli ľudia posielať pozitívne myšlienky a povzbudzujúce slová," vysvetľuje.

To, čo sa dialo potom, Jennifer vyrazilo dych. Chlapcovi začali gratulovať ľudia z celého sveta. A to nielen na webe, ale píšu mu aj listy. Matka pre neho preto zriadila P.O.BOX.

Príbeh chlapca dojal celý
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Príbeh chlapca dojal celý
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Synovi však o tom doteraz nepovedala a požiadala aj svojich známych, aby mu nič neprezradili a nepokazili narodeninové prekvapenie. Jeho reakciu na ohlasy v deň jeho narodenín chce natočiť ako poďakovanie všetkým, ktorí sa do výzvy zapojili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu