Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tento tínedžer (19) inšpiruje milióny: Ľudia kvôli nemu menia pohľad na život

Zo Zacha sa stal riadny švihák Zobraziť galériu (5)
Zo Zacha sa stal riadny švihák (Zdroj: YouTube)

IDA - Devätnásťročný Američan Zach Zeiler je dokonalým príkladom toho, že keď máte správny prístup k životu, dokážete zdolať aj tie najťažšie prekážky. Pred niekoľkými rokmi mu bola diagnostikovaná rakovina. Keď sa na neho pozriete teraz, len ťažko uveriť, že mu smrť ešte nedávno dýchala na chrbát.

Zach si zaslúži obdiv každého z nás. Dokázal totiž poraziť jedného z najväčších strašiakov ľudstva. Zachoval si pozitívnu myseľ, začal tvrdo na sebe pracovať a výsledky sa dostavili. Nielenže sa vyliečil, ale sa mu podarilo dostať sa do formy, v akej ešte v živote nebol.

Tínedžerovi krátko pred svojimi šestnástimi narodeninami diagnostikovali Hodgkinov lymfóm (zhubné nádorové ochorenie lymfatického tkaniva, pozn. red.). Už odmalička sa aktívne venoval športu, ale keď ochorel, stratil všetku svalovú hmotu a silu. Absolvoval chemoterapiu aj ožarovanie, ktoré ho pripravili o vlasy aj atletickú postavu. Zachova hmotnosť klesla na 48 kilogramov. Niekoľko mesiacov strávil v nemocnici, čo ho fyzicky aj psychicky vyčerpalo.

Tento tínedžer (19) inšpiruje
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube)

"Dostal som sa do najťažšieho bodu v mojom živote. Potreboval som spôsob, ako vyliezť z tej diery. Povedal som si, že budem brať každý ďalší deň ako dar a príležitosť dosiahnuť to, čo chcem," vyznal sa zo svojich pocitov mladík.

Jeho odhodlanie bolo silnejšie než rakovina. Keď ho prepustili domov, začal posilňovať, zdvíhať závažie. Jeho telo reagovalo na túto zmenu síce pomaličky, ale predsa. Zo dňa na deň sa cítil silnejšie.

Tento tínedžer (19) inšpiruje
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube)

Svoj príbeh zdokumentoval v krátkom videu, ktoré umiestnil na Youtube. Zachytáva proces jeho premeny z vychudnutého "špáratka" na svalnatého sympaťáka. Spätná väzba sa dostavila okamžite.

Tento tínedžer (19) inšpiruje
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube)

"Ľudia mi písali, ako ohromne som ich inšpiroval, že som zmenil ich pohľad na život. Kulturistika a fitness mi otvorili dvere k mnohým príležitostiam a umožnili stretnúť množstvo úžasných ľudí," povedal Zach, ktorý sa chce stať osobným trénerom.

Dvadsaťštyriročnú Stacey Smithovú takmer zabila hmotnosť! Prečítajte si na Vyšetrení ďalší úžasný príbeh, tentokrát mladej ženy, ktorá si zmenou životného štýlu zachránila život.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu