Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Slovensko opäť prerazilo: Naše kúpele sa prebojovali do TOP svetového rebríčka!

Thermia Palace v Piešťanoch
Thermia Palace v Piešťanoch (Zdroj: CNN)

NEW YORK - Obžerstvo vianočných sviatkov máme úspešne za sebou a okrem prázdnych peňaženiek nám po ňom zostali aj nepekné kilá navyše. Nový rok preto býva obdobím častých predsavzatí a sľubov o chudnutí, zdravej strave a celkovej detoxikácii organizmu. Ak však túžite po tom, dať sa konečne komplexne do poriadku, kašlite na obyčajnú dovolenku, ale vyberte si takú, kde idú kilá rapídne dole. Podľa americkej CNN Slováci nemusia kvôli pobytu, kde je dobrá strava, lekárska starostlivosť a ešte aj zaručená očista organizmu chodiť ďaleko. Hotel Thermia Palace v Piešťanoch bol vybraný do deviatky najlepších poskytovateľov takýchto dovoleniek, čím sa mu dostalo obrovskej pocty aj v zahraničí.

CNN vo svojom článku o deviatich najluxusnejších miestach na strávenie dovolenky určenej na chudnutie nezabudla ani na maličké Slovensko. Na siedmu priečku zaradila secesný hotel Thermia Palace v Piešťanoch, ktorý za svoju vyše storočnú existenciu už hostil kráľov, šejkov aj cárov. Aj pomazané hlavy totiž túžili vyskúšať liečivé bahno a termálnu vodu bohatú na síru, ktorými je kúpeľný ostrov preslávený.

Zdravotnícky personál v Piešťanoch sa podľa CNN zameriava na wellness a redukciu váhy s cieľom raz sa stať TOP kúpeľmi v Európe. Týždenný pobyt zahŕňa konzultácie s lekárom, zdravotné vyšetrenia vrátane vyšetrenia fungovania metabolizmu, výživový plán, kondičný tréning a široký výber procedúr, ktoré predpisuje lekár (až 30 za týždeň). Medzi ne patrí napríklad hydromasáž, či masáže na podporu cirkulácie krvi a pod.

Hostia si ďalej môžu užívať sírny bahenný kúpeľ pod oknami z farebného skla, ktorý je určený na špecifické problémové oblasti. Program chudnutia sa zameriava nielen na diétu a fyzickú kondíciu, ale aj na prevenciu poškodenia kĺbov a iných častí tela. "Bolo preukázané, že prírodné pramene pomáhajú pri chorobách, ako je reumatizmus, a tiež dávajú neuveriteľnú energiu a silu každému, kto prichádza nakopnúť svoj fitness životný štýl," uviedla CNN.

Podľa osloveného generálneho riaditeľa Klausa Pilza sú ich programy také účinné, že viac ako 50 % verných hostí ich navštívi najmenej raz za rok. S humorom poznamenal, že jedinými vedľajšími účinkami ich liečebných procedúr sú boľavé svaly po masáži.

CNN ešte uviedla aj ceny v prepočte, ktoré si musí cudzinec pripraviť, ak sa rozhodol pre chudnutie v hoteli Thermia Palace v Piešťanoch. Náklady činia od 902 libier (1482 dolárov) na osobu za sedem nocí pobytu vrátane všetkých kúpeľných procedúr, fitness, luxusného ubytovania a stravy.

Celý rebríček:

1. The Ranch, Live Oak Malibu, USA

2. Lefay Resort & Spa, Lake Garda, Taliansko

3. Fitness Travel, Senegal

4. Ti Sana, Lombardia, Taliansko

5. Canyon Ranch, Tucson, USA

6. Talise Spa, Madinat Jumeriah, Dubaj, SAE

7. Thermia Palace, Slovensko

8. Absolute Sanctuary, Koh Samui, Thajsko

9. Rancho La Puerta, Mexiko

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu