Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Tento bezdomovec vás rozplače: Nepozná noty, ale hrá ako boh!

David svojou hrou dojíma ľudí k slzám
David svojou hrou dojíma ľudí k slzám (Zdroj: YouTube)

VANCOUVER - David Welsh z Kanady si pomaly ani nepamätá, kedy mal naposledy strechu nad hlavou. Už roky sa pretĺka ulicami Vancouveru a prežíva zo dňa na deň. Ani zlá životná situácia mu však nezabránila v tom, aby sa nevenoval svojmu najväčšiemu koníčku - hre na klavír. A ide mu to sakramentsky dobre!

Päťdesiatročný Welsh sa narodil v Iowe, ale pred viac ako desiatimi rokmi odišiel na severozápad. Hoci nikdy nemal poriadny domov, rodinu ani majetok, tvrdí, že je aj tak bohatý. Jeho najväčším darom je viera a talent, ktorým ho vraj obdaril Boh.

Ľudia, ktorí ho už počuli hrať na klavíri, nemôžu inak, ako mu dať za pravdu. Nedávno doslova omráčil zákazníkov v jednom miestnom bazare, kde si sadol za staré piano a začal hrať. Akonáhle položil svoje skrehnuté prsty na klávesy, všetci naokolo stíchli a započúvali sa do nádherných tónov.

Obdivuhodné pritom je, že David nepozná noty a nikdy ani nechodil na žiadne lekcie klavíra. "Vždy zahrám len to, čo počujem vo svojej hlave. Inak to neviem," povedal. "Ľudí jeho hudobné vystúpenie dojalo k slzám. Natáčali si ho na mobilné telefóny. Hanbím sa za to, že keď vstúpil do obchodu, mal som voči nemu predsudky," dodal majiteľ predajne James Maynard.

Talentovaný bezdomovec

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu