Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

"Manželstvo nie je pre mňa," odkázal ľuďom mladík a dojal ich k slzám!

Kim a Seth sa poznajú už veľmi dlho. Ich vzťah prerástol z kamarátstva až ku svadbe. Zobraziť galériu (4)
Kim a Seth sa poznajú už veľmi dlho. Ich vzťah prerástol z kamarátstva až ku svadbe. (Zdroj: Facebook, YouTube)

FLORIDA - Americký bloger a editor Seth Adam Smith sa po roku a pol po svadbe pred svojimi čitateľmi priznal, že si myslel, že manželstvo nie je preňho. Tento záver sa však paradoxne nestretol s vlnou nesúhlasu, ale ocenili ho už viac ako štyri milióny priaznivcov a na toto vyznanie nedá dopustiť ani jeho polovička Kim. To k čomu dospel totiž predčilo všetky jej očakávania.

Mladík, ktorý je mormón a žije na Floride, spoznal svoju budúcu manželku na strednej škole, keď mali obaja iba 15 rokov. Ďalšie desaťročie sa spolu priatelili, aby zistili, že tento vzťah prerástol do lásky a pred rokom a pol sa vzali. Seth však mal pred svadbou pochybnosti, či je to správny krok a rozhodol sa o svojich myšlienkach porozprávať s otcom. Ten mu dal radu na nezaplatenie.

Keď Seth prišiel k záveru, že manželstvo nie je preňho, podpichol ho otec drsnými slovami, že je sebec. Podľa neho boli otázky typu, či ho Kim dokáže urobiť šťastou a či je pripravený, veľmi nesprávne položené. "Seth, neberieš si niekoho, aby si urobil šťastným seba, ale toho druhého. Vaše manželstvo nebude iba pre teba, ale tvoju rodinu, tvoje budúce deti. Manželstvo nie je o tebe, ale o človeku, ktorého si si vzal," pripomenul synovi základ šťastného vzťahu.

Svadba sa podľa všetkého vydarila.
Zobraziť galériu (4)
Svadba sa podľa všetkého vydarila.  (Zdroj: Facebook, YouTube)

Toto posolstvo o zmysle naozajstnej lásky a manželstva si zobrali k srdcu mnohí z tých, ktorí si Sethov blog prečítali a začali ho medzi sebou šíriť tak hromadne, že si to nevyhnutne museli všimnúť aj viaceré médiá.

A niet sa im čo diviť po tom, čo Seth ďalej napísal. Podľa neho si v tej chvíli uvedomil, že Kim je tá pravá osoba, ktorú chce urobiť šťastnou a vidieť na jej perách úsmev každý deň. "Spomenul som si na všetky tie okamihy, keď som ju videl hrať sa s neterou a vedel som, že ona je tá, s ktorou si chcem založiť vlastnú rodinu," uviedol mladý bloger s tým, že otcova rada bola šokujúca a objavná oproti momentálne vládnucej konzumnej filozofii, kedy všetko môžete vrátiť a dostať nové.

"Pravda, manželstvo (a pravá láska) nikdy nie je o vás. Je to o človeku, ktorého miluješ, jeho prianiach, potrebách, nádejách, snoch. Sebectvo sa pýta "Čo z toho budem mať ja?", zatiaľ čo Láska kladie otázku: "Čo môžem dať ja?" tvrdí Seth, ktorý si uvedomil, že naozaj nebol práve tým najlepším parnerom a bude sa to snažiť v budúcnosti odčiniť.

Mladý pár oslávi v apríli budúceho roku druhé výročie sobáša.

Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook, YouTube)

Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook, YouTube)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu