Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Slováci rozdrvili súperov: Skončili prví aj v hodnotení národov

Jozef a jeho šampión Chris
Jozef a jeho šampión Chris (Zdroj: YouTube)

ROUDNICE NAD LABEM - Do poslednej chvíle boli napínavé 23. majstrovstvá sveta v športovej kynológii, ktoré sa konali na Litoměřicku od stredy do nedele. Nakoniec zvíťazil Slovák Jozef Adamuščin s nemeckým ovčiakom Chrisom Spod Lazov.

"Slovákom sa vôbec darilo, obsadili prvé miesto aj v hodnotení národov," uviedla mediálna zástupkyňa akcie Jana Kulísková. Na druhom mieste skončil nemecký účastník Mathias Dögel s fenkou belgického ovčiaka Holle vom Holzhäuser Flur a na treťom Belgičan Verslijpe Mario s Hasco Van De Duvetorrem. Z českej reprezentácie sa najlepšie umiestnila Dita Finsterle s fenkou belgického ovčiaka Forta Marko Gero, a to na 12. mieste.

Šampionátu sa zúčastnilo 133 psov z 37 krajín, súperili v stopovaní, poslušnosti a obrane. Preteky mali podľa Kulískovej búrlivú atmosféru. "Presné čísla ešte nemáme, divákov ale bolo podobne ako v roku 2009, kedy v Roudnici súťažili na majstrovstvách sveta nemeckí ovčiaci," spomenula. Vtedy sa podujatiu prizeralo 7000 divákov.

Súťažiaci prišli z troch kontinentov, nechýbala Argentína, Izrael, Japonsko, Malajzia, Taiwan, Kórea, USA a Kanada a väčšina európskych krajín. Najčastejšie kynológovia súťažili s nemeckými alebo belgickými ovčiakmi, veľkými bradáčmi a dobermanmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu