Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Nemec (22) zahanbil Hollywood: Sám a takmer zadarmo natočil parádne sci-fi!

Scéna z filmu R'ha Zobraziť galériu (2)
Scéna z filmu R'ha (Zdroj: YouTube)

HOLLYWOOD - Natáčanie sci-fi filmov patrí v Hollywoode k tým najnákladnejším produkciám. Treba na to veľký rozpočet a mnoho ľudí. Ale pokiaľ sa voláte Kaleb Lechowski, tak nie. Tento mladík dokázal, že to ide aj bez veľkých nákladov. Jeho šesť a pol minútový počin si už dokonca všimli aj v mekke filmárov.

Kaleb dal celému Hollywoodu poriadne na frak. Kým synonymum amerického filmového priemyslu potrebuje ťažké milióny na to, aby nakrútilo film žánru science-fiction, on to zvládol za zlomok. A to i napriek tomu, že jeho dielo nazvané R'ha je plné špeciálnych efektov vytvorených pomocou počítača, za čo sa väčšinou v Hollywoode platia nekresťanské sumy.

Nemec (22) zahanbil Hollywood:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Snímka študenta dizajnu digitálneho filmu v Berlíne neušla pozornosti profesionálnych filmových tvorcov, ktorí po jej vzhliadnutí pred časom len uznanlivo pokyvovali hlavami. Filmové štúdiá sa teraz predbiehajú v tom, kto dá Kalebovi lepšiu ponuku na natočenie celovečerného filmu.

"Jeho dielo nie je len profesionálne, je priam mimoriadne. Sú tam zábery, ktoré vyzerajú ako vystrihnuté z filmu za 150 miliónov dolárov," vyjadril sa Scott Glassgold zo spoločnosti IAM Sports & Entertainment.

Kaleb uviedol, že pri svojej tvorbe sa najviac inšpiruje filmami ako Matrix alebo počítačovými hrami. Fanúšikom sci-fi je preto, lebo mu spomedzi filmových žánrov dáva najviac slobody pri sebarealizácii. "V sci-fi môžete vytvoriť prakticky čokoľvek, príšery, stroje či nové svety," povedal v rozhovore pre portál Mashable.com.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu