Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Úžasná reakcia hluchého chlapčeka: VIDEO o tom, ako počul po prvýkrát

Graysonova reakcia na zvuky
Graysonova reakcia na zvuky (Zdroj: YouTube)

RALEIGH - Trojročný Grayson Clamp zo Severnej Karolíny sa narodil úplne hluchý. Jeho adoptívni rodičia Len a Nicole sa zaprisahali, že urobia všetko pre to, aby sa to jedného dňa zmenilo. A pred tromi týždňami sa tak stalo.

Chlapčekovi pred časom v snahe umožniť mu počuť lekári vložili do ucha kochleárny implantát. Jeho úlohou je stimulovať nervy vo vnútornom uchu a nahrádzať funkciu slimáka. Bohužiaľ prístroj nepomohol.

Odborníci sa preto rozhodli vyskúšať novú metódu, ktorú predtým na deťoch v USA ešte nikdy nepoužili. V roku 2000 ju síce vyskúšali na dospelých pacientoch, stále je však v štádiu testovania, informoval portál cbsnews.com. Ide o takzvanú sluchovú kmeňovú implantáciu, pri ktorej sa chirurgicky vložia do mozgového kmeňa elektródy.

Grayson nedávno absolvoval prvé testy, ktoré dopadli úspešne. Reagoval na hlas svojho otca i ostatné vonkajšie zvuky. Z nasledujúceho videa je zrejmé, že ho to poriadne šokovalo.

"Nevieme, ako sa pri tom cíti, ani čo presne počuje. Jeho mozog sa stále snaží spracovať podnety, ktorým bol vystavený. Ale už teraz môžeme povedať, že je to veľký úspech," povedala šťastná Nicole.

Hluchý chlapec počuje prvýkrát

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu