Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Chlapček potrebuje operáciu: Narodil sa s klepietkom

Šiesty prstík Damiánkovi komplikuje život Zobraziť galériu (4)
Šiesty prstík Damiánkovi komplikuje život (Zdroj: Nadácia Tatry)

BRATISLAVA - Hoci je Damiánko inak zdravý, narodil sa so šiestym prstom na ľavej ruke. Aby mohol viesť normálny život, bude musieť podstúpiť operáciu. Na tú však jeho rodičia nemajú peniaze.

Je to palček, ktorý pripomína klepietko. Aj tak by sa dal opísať šiesty prst na Damiánkovej ľavej ruke. „Tehotenstvo prebehlo bez problémov, rodila som cisárskym rezom. Hneď ako Damiánko prišiel na svet, mi lekári kričali, že má šesť prštekov. Bola som vystrašená, ale povedali, že to sa dá riešiť,“ spomína si na prvý moment po pôrode Damiánkova mama. Keď jej potom večer priniesli synčeka na dojčenie, odvážila sa pozrieť, ako vlastne nadbytočný palček vyzerá. „Ja ten prst volám klepietko, pretože tak vyzerá. Vo vnútri má kosť aj necht, je to normálny prst, len ním nehýbe. Ale zavadzia mu,“ vysvetlila.

Šiesty prstík Damiánkovi komplikuje
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Nadácia Tatry)

Operácia na plastickej chirurgii v Martine, ktorú bude musieť Damiánko podstúpiť, rodinu vyjde asi na 1 000 eur. Túto sumu však nemajú z čoho zaplatiť. Damiánkova mama je na čiastočnom invalidnom dôchodku a vychováva ešte staršiu dcérku Nikolku (8).

Chlapček potrebuje operáciu: Narodil
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Nadácia Tatry)

„Nechcem, aby mal z toho depresie, komplexy, aby sa mu iné deti vysmievali. Deti vedia byť kruté, ja som to sama zažila. Ako deväťmesačná som ochrnula na pravú stranu tela a chcem ho od krutosti iných ľudí ušetriť,“ priznala nešťastná mama. Preto sa rozhodla požiadať o solidaritu všetkých, ktorí sa nad Damiánkom zľutujú a pomôžu mu absolvovať operáciu na plastickej chirurgii.

 

Prispieť na Damiánkovu operáciu môžete prostredníctvom Nadácie TATRY (nadaciatatry.sk), ktorá zbierku organizuje, alebo adrese www.ludialudom.sk/vyzvy/1689 formou ľubovoľného finančného príspevku, kde nájdete aj podrobnejšie informácie o zbierke.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu