Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Čo majú spoločné herci René Štúr a Janka Lieskovská? Majú srdcia na mieru!

Zobraziť galériu (12)

Nadácia Detského kardiocentra prichádza s novým projektom s názvom Srdcia šité na mieru, ktorým sa opäť bude snažiť zlepšiť podmienky detičkám s chorými srdiečkami. Ide o výrobu milých hračiek, ktoré pre nadáciu realizuje spoločnosť EQ Team, s.r.o ako distribútor projektu. Svoje veľké srdce „prevtelilo“ do projektu množstvo skvelých ľudí, a to najmä chránené dielne Donna Rosi a Domov sociálnych služieb Prima, ktorí pre nadáciu zvieratká šijú. Známi herci René Štúr a Janka Lieskovská sa po prvýkrát stretli na pľaci pri fotení zvieratiek a stali sa tvárami tejto úžasnej myšlienky. Ako tieto zvieratká získať?

Novinkou, na ktorej Nadácia Detského kardiocentra v súčasnosti pracuje, je projekt s názvom „Srdcia šité na mieru“. Ide o výrobu zvieratiek s tvárou v tvare srdca, ktorých zámerom je ponúknuť hračky spoločnostiam, ale aj jednotlivcom, za účelom predaja hračky a podpory nadácie.

„Sériu šiestich zvieratiek so symbolom srdiečka tvoríme a vyrábame za účelom podpory detí s vrodeným ochorením srdca, konkrétne na podporu Nadácie Detského kardiocentra. Výrobu resp. šitie spomínaných predmetov realizujú dve chránené dielne so zdravotným postihnutím. Sú to ručne vyrobené a ušité zvieratká zo 100% bavlny. Našim zámerom je poskytnúť vyrobené zvieratká spoločnostiam, ktoré sa rozhodnú podporiť našu nadáciu formou zakúpenia určitého množstva hračiek pre zamestnancov spoločnosti resp. na firemné či rodinné akcie, ale aj jednotlivcom, ktorí by si chceli zvieratká zakúpiť pre svoje ratolesti a podporiť tak spomínanú myšlienku. Výťažok z každej hračky poputuje Nadácii Detského kardiocentra,“ vysvetlila správkyňa Nadácie Detského kardiocentra Mária Kadlečíková.

Svojou prítomnosťou, tvárou a s veľkým srdcom sa projekt rozhodli podporiť aj herec a zabávač René Štúr a herečka Janka Lieskovská, ktorým sa myšlienka, že zdravotne postihnutí ľudia pomáhajú detičkám chorým na srdce veľmi páčila. „Je pre mňa cťou, byť súčasťou projektu s takým veľkým srdcom! Myšlienka prepojenia chránených dielní a detí z kardiocentra je podľa mňa nádherným a silným príkladom toho, že každý jeden z nás má v sebe moc, urobiť niečo výnimočné pre druhého človeka a spoločnosť ako takú. Pretože aj drobnosť s veľkým srdcom vie urobiť zázrak!,“ povedala o projekte Janka Lieskovská. A prečo sa zapojil do projektu René? „Obdivujem ľudí, ktorí sa aj napriek svojmu zdravotnému obmedzeniu nevzdávajú, chcú byť rovnocenní, platní spoločnosti, chcú pracovať a zároveň pomáhať ostatným, ktorí sú na tom ešte horšie, ako oni sami. Títo ľudia sú nám príkladom, aký by mal byť človek k človeku a ako by mal fungovať reťazec nášho vnútorného šťastia,“ vyzdvihol herec myšlienku vzácnej spojitosti chránených dielní so zdravotným postihnutím a pomoci detičkám s chorým srdiečkom.

Dnes už ojedinelým faktom je aj to, že väčšina hračiek je vyrobená a dovezená zo zahraničia, no tieto zvieratká sú vyrábané výlučne na Slovensku, a to ručne na šijacom stroji. Značná časť použitej bavlny je recyklovaná, resp. použitá zo zvyškov materiálov používaných bežne v salóne. Každá hračka má svoje meno, ktoré vymysleli malí škôlkari z vybranej bratislavskej škôlky.

Podporte Nadáciu Detského kardiocentra kúpou akéhokoľvek počtu zvieratiek a pomôžete zlepšiť podmienky našim detičkám. Napíšte mail alebo nás kontaktujte telefonicky.

Číslo účtu je: 4020311381/7500. Do predmetu je potrebné napísať meno a typ zvieratka.

Cena: 7.90 Eur / 1 zvieratko

Pre viac informácii o možnosti získania hračky kontaktujte:

Jana Kadlečíková

Nadácia Detského kardiocentra

0905 438 824

jana.kadlecikova@nadaciadkc.sk

www.nadaciadkc.sk

https://www.facebook.com/pages/Detsk%C3%A9-kardiocentrum-Bratislava/398021309675

Informácie o zvieratkách – mená:

Sova - Lola

Macko - Packo

Líška – Riška

Ovečka – Vlnka

Zajko – Smejko

Ježko – Nufáč

Materiál: bavlna, vatelín

Výrobca hračky:

Chránená dielňa Donna Rosi (Kaštieľska 15, Bratislava) http://www.registerchranenychdielni.sk/register-chranenych-dielni/klub-donna-rosi/

Domov sociálnych služieb a chránená dielňa Prima (Banšelova 4, Bratislava)  http://www.dssprima.sk/

Distribútor: EQ Team, s.r.o.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu