Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Pomôžte nám vybudovať izby, ktoré zachraňujú detské životy

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Nadácia Kvapka nádeje)

Nadáciu KVAPKA NÁDEJE na Slovensku založila pani Vendula Svobodová pred štyrmi rokmi s cieľom podporovať liečebné, školské, kultúrne a sociálne potreby detí postihnutých nádorovými ochoreniami.

K tomuto kroku sa odhodlala po 10 ročnej skúsenosti s fungovaním Nadačního fondu v Čechách, ktorý založila už v roku 2000 krátko po tom, ako leukémii podľahla Vendulina 5 ročná dcérka Klárka. Dnes slovenská nadácia úzko spolupracuje s Klinikou detskej hematológie a onkológie Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave, ktorá poskytuje odbornú pediatrickú starostlivosť pre všetky vekové kategórie detí od novorodeneckého veku až po dovŕšenie 19. roku života pacienta. Viac ako polovica hospitalizovaných detí na klinike je mimobratislavská a klinika je jediným miestom v Slovenskej republike kde sa od roku 1995 prevádzajú transplantácie kostnej drene.

Transplantačná jednotka prešla v posledných rokoch rozsiahlou prestavbou, v rámci ktorej boli rozšírené kapacitné možnosti a zmodernizovaná prístrojová a laboratórna technika oddelenia. Minulý rok sa s podporou Nadácie Kvapka nádeje začalo s výstavbou dvoch sterilných boxov na Detskej klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou (DKAIM DFNsP). Realizácia tohto projektu je nevyhnutnou súčasťou kontinuálnej starostlivosti o pacientov po transplantácii krvotvorných buniek a onkologických pacientov, ktorí vyžadujú preklad na DKAIM. Zabezpečením izolácie v sterilných boxoch s laminárnym prúdením vzduchu s hepafiltráciou sa dá zabrániť rozvoju smrteľných infekčných komplikácii. Na základe analýzy ostatných rokov približne 10 pacientov po transplantácii krvotvorných buniek a asi 50 onkologických pacientov ročne vyžaduje pre zhoršenie vitálnych funkcií preklad na DKAIM, kde podmienkou je izolácia v sterilných boxoch. Na výstavbu dvoch takýchto boxov je potrebná čiastka približne 250 000 EUR.

Buďte aj vy o kvapku lepší a venujte 2% z daní na výstavbu dvoch sterilných boxov, ktoré uľahčia detským pacientom priebeh liečby a mnohým zachránia životy. Viac informácii o nadácii nájdete na www.kvapkanadeje.sk

Pozrite si tiež videoklip, ktorý natočili mladí pacienti na detskej onkológii v Bratislave:

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu