Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Vianočný súboj televízií: Pozrite sa, čím chcú cez sviatky pritiahnuť divákov!

Vianoce nám spríjemnia filmové novinky aj osvedčené hity Zobraziť galériu (5)
Vianoce nám spríjemnia filmové novinky aj osvedčené hity (Zdroj: internet)

BRATISLAVA - Počas Vianoc si mnohí ľudia berú dovolenku, aby sa vybrali na lyžovačku do hôr alebo navštívili rodinu. Je to však aj čas vhodný na oddych a práve ten si niektorí najlepšie užijú pri sledovaní televízie. Ak ste zvedaví, čo si pre nás pripravili slovenské televízie tento rok, nasledujúce informácie určite oceníte.

Jednotka a Dvojka

RTVS pre divákov verejnoprávnej televízie pripravila rodinné, rozprávkové a ekumenické Vianoce na Jednotke a slovenské, ľudové a tradičné sviatky na Dvojke.

Štedrý deň na Jednotke: benefičný koncert pre deti z detských domovov Úsmev ako dar, príbeh o Popoluške z dielne bratov Grimmovcov, slovenská rozprávka Sokoliar Tomáš, česká rozprávka Škola princov, dvojdielny nemecko-taliansky výpravný film s náboženskou tematikou Mária z Nazaretu, priamy prenos polnočnej svätej omše z Katedrály sv. Jána Krstiteľa v Trnave.

Popoluška
Zobraziť galériu (5)

Prvý sviatok vianočný na Jednotke: rozprávky (Tichá noc, Zázračná cesta Nilsa Holgerssona, Princezná na hrášku, Tri životy), vianočné požehnanie pápeža Benedikta XVI. z Vatikánu, životopisný príbeh Dona Bosca, nemecký romantický film Láska prichádza na Vianoce, tragikomédia Nesmrteľní: Dlhá cesta domov a kanadská dráma podľa skutočnej udalosti Vianočný zbor.

Druhý sviatok vianočný na Jednotke: animované biblické príbehy a rozprávky, rodinné romantické filmy Čaro Vianoc, V službách kráľa, rozprávka bratov Grimmovcov Kráľ zlodejov, česká rozprávka Kúzla kráľov, romantická komédia Sviatočné zásnuby a slovenská televízna premiéra oscarovej historickej drámy Kráľova reč.

V období medzi sviatkami ponúkne Jednotka množstvo rozprávok (Fantaghiro, Pávie pierko, Rozprávky bratov Grimmovcov), dobrodružno-historické filmy (Traja mušketieri, Muž so železnou maskou a iné), obľúbenú slovenskú klasiku (Sváko Ragan), premiéry historických veľkofilmov (Sluha jeho veličenstva, Rasputin, Pompeje).

Vianoce na Dvojke: koncert vianočných kolied z Nového Smokovca, slovenská klasika (Kubo, Ženský zákon), kultové Kino na Dvojke (Raňajky u Tiffanyho, Prázdniny v Ríme a iné), divadelné predstavenie Radošincov Tata, zahraničné seriály (Tajomstvá múzeí, Život Verdiho), koprodukčná dokumentárna séria v réžii Pavla Barabáša Príbehy tatranských štítov.

V období medzi sviatkami odvysiela Dvojka hudobné koncerty (sviatočný koncert z Kežmarku, árie z opier v podaní Petra Dvorského, vianočný koncert so Symfonickým orchestrom i detským speváckym zborom Slovenského rozhlasu a speváckym zborom Lúčnice), športové prenosy (Majstrovstvá sveta hokejistov do 20 rokov, vianočné krasokorčuliarske exhibície).

Markíza

Najdlhšie vysielajúca súkromná televízia na Slovensku vsadí na osvedčenú klasiku a aj svoj najpopulárnejší formát Modré z neba.

Vianočný súboj televízií: Pozrite
Zobraziť galériu (5)

Štedrý deň: Šmolkovia - vianočná koleda, rozprávky Pyšná princezná, Perinbaba, Tri oriešky pre Popolušku, vianočný špeciál emotívnej šou Modré z neba, romantická komédia Vianoce na štvrtú.

Prvý sviatok vianočný: Shrek: Zvonec a koniec, Ružový panter 2, Nie je z teba až tak paf.

Druhý sviatok vianočný: rodinná komédia Alvin a Chipmunkovia, komédia Diabolská svokra, film Nočný let.

TV JOJ

Jojka tento rok ponúkne zmes rozprávok, akčných trhákov a pôvodného seriálu Panelák. Na Štedrý deň bude po ročnej prestávke opäť vysielať bez reklám.

Štedrý deň: dobrodružná komédia Noc v múzeu v hlavnej úlohe s Benom Stillerom, animovaný film Doba ľadová: Mamutie Vianoce, americká animovaná rozprávka Popoluška, vianočný Panelák, americká komédia Dokonalý plán.

Vianočný súboj televízií: Pozrite
Zobraziť galériu (5)

Prvý sviatok vianočný: Panelák, romantická komédia Slečna zamilovaná, repríza akčného scifi-thrilleru 2012 Koniec sveta.

Druhý sviatok vianočný: akčné filmy Smrtonosná pasca 4, Miami Vice a Far Cry.

 

 

Kompletný televízny program nájdete na Telkaci.

Telkáč
 (Zdroj: telkac)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu