Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Malchárek sa cíti nevinný, chce, aby sa Gorila vyšetrila

Jirko Malchárek
Jirko Malchárek

BRATISLAVA - Exministra hospodárstva Jirka Malchárka, ktorý je jednou z hlavných postáv na internete zverejneného spisu Gorila o údajnej korupcii pri privatizácii, doteraz v súvislosti s vyšetrovaním kauzy nikto z polície nekontaktoval.

Vzhľadom na to, že sa považuje za nevinného, má záujem na vyšetrení kauzy a očistení svojho mena, konštatoval v rozhovore pre dnešné vydanie Hospodárskych novín (HN).

"Požiadam o prijatie špeciálneho prokurátora. Pripravujem list ministrovi vnútra a poprosím ho, aby vnímal súvislosti, ktoré sa s prezentáciou tzv. kauzy Gorila dnes javia ako neúnosné pre mňa a moju rodinu. Necítim sa vinný," zdôraznil v rozhovore.

Podľa neho sa v súčasnosti nevie, či dokument zverejnený na internete je relevantný a v súvislosti so svojou osobou to odmieta. "Keďže ja viem, že sa to nestalo, považujem tú časť, ktorá sa týka mojej osoby, za celú nepravdivú. Je otázka času, kým sa dokáže, že je to vymyslené a lož," tvrdí Malchárek.

Podľa vlastných slov poskytne vyšetrovateľom všetky podklady a súčinnosť, keďže chce, aby sa kauza Gorila došetrila. "Mám pripravené všetky podklady za šesť rokov svojho života, všetko, čo súvisí s mojimi príjmami a mojím údajným nadštandardným životom. Odovzdám ich príslušným orgánom, ak o to bude záujem," avizoval.

Exminister tiež pre denník priznal, že sa stále stretáva s podnikateľom Zoltánom Vargom, majiteľom bytu, na ktorého odpočúvaní je spis Gorila založený. Malchárek ho označil za svojho priateľa a obchodného partnera. Vylúčil pritom, že by Varga vykonával nejakú protizákonnú činnosť. "Stretával som sa s ním, keď som bol minister, aj keď som bol poslanec. Poznáme sa dlhé roky," priblížil pre HN s tým, že v minulosti bol aj konzultantom Vargovej diplomovej práce o bezpečnosti v doprave.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu