Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Demonštranti chcú vytvoriť okolo budovy parlamentu živú reťaz

Protest Gorila
Protest Gorila (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Aktivisti, ktorí sa hlásila k protestnému hnutiu Gorila, plánujú v priebehu dnešného dňa vytvoriť živú reťaz okolo budovy Národnej rady (NR) SR. Akcia sa organizuje na sociálnej sieti Facebook ako Gorila 2.1, teda podujatie medzi protestom, ktorý prebehol 3. februára a ďalším naplánovaným na 10. februára. Doteraz svoju účasť prisľúbilo zhruba 500 ľudí.

Svoje požiadavky organizátor protestu zhrnul do desiatich bodov, ktoré sa zhodujú s pôvodným programom piatkových zhromaždení. Figuruje tak medzi nimi aj zrušenie priestupkovej imunity, ktoré poslanci parlamentu schválili už v predchádzajúcom týždni. "Vzniklo to ako samostatná iniciatíva, ktorú, ak bude nenásilná, určite podporujeme a hovorí o tom, že ľudia potrebujú viac a chcú ísť do ulíc," komentovala akciu jedna z organizátoriek piatkových protestov Alena Krempaská.
      
"Mestská časť Bratislava-Staré Mesto zatiaľ neeviduje žiadne oznámenie o konaní zhromaždenia na tomto mieste," uviedol hovorca mestskej časti Tomáš Halán. V prípade, že k takémuto zhromaždeniu skutočne dôjde, účastníkov upozornil, aby dodržiavali zákon, teda nezabúdali na zákaz približovať sa k budove NR SR bližšie ako na 50 metrov.
      
Na bezpečnosť a pokojný priebeh podujatia bude na mieste dohliadať polícia. "Na mieste budú policajti dbať na to, aby nebol narušený verejný poriadok, prípadne, aby tam nejaký narušiteľ neporušil pokojný priebeh tohto verejného zhromaždenia," konštatoval hovorca bratislavskej krajskej polície František Peczár.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu