Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Ďakujeme!

JUŽNÝ SUDÁN. 2015. Deti v utečeneckom tábore pre 65.000 vnútorne vysídlených ľudí. MAGNA tu poskytujeme deťom a ženám život zachraňujúce očkovania.
JUŽNÝ SUDÁN. 2015. Deti v utečeneckom tábore pre 65.000 vnútorne vysídlených ľudí. MAGNA tu poskytujeme deťom a ženám život zachraňujúce očkovania. (Zdroj: Copyright by Denisa Augustínová/MAGNA)

MAGNA je slovenská humanitárna organizácia, ktorej poslaním je zabezpečovať zdravotnú, nutričnú a sociálnu pomoc deťom a ich rodinám postihnutých či už chudobou, chorobami, vojnou alebo ekologickou devastáciou a to bez ohľadu na etnickú, náboženskú či rasovú príslušnosť. Magna bola založená na Slovensku v roku 2001. Naše poslanie sme úspešne napĺňali aj počas roka 2015. Prečítajte si, čo sa dialo uplynulý rok a zdravotníci MAGNA boli pri tom.

Rok 2015 priniesol pre MAGNU niekoľko výziev a bol pre našich pracovníkov v teréne a v centrálach veľmi náročný. V januári sme uzatvárali našu 16-mesačnú misiu na tajfúnom zničených Filipínach, kde sme miestnej komunite odovzdali dve novovybudované a zariadené zdravotné centrá.

V apríli sme okamžite reagovali na najväčšiu prírodnu katastrofu roka – zemetrasenie v Nepále. Vďaka vyše 20 tisícom z Vás, ktorí ste prispeli sme deťom a ich rodinám zabezpečili urgentnú zdravotnú, psychosociálnu a materiálnu pomoc. Vyše 60 MAGNA pracovníkov v náročných logistických podmienkach doručovalo pomoc do odľahlých častí každý deň.

V Kongu, kde už 5 rokov bojujeme proti sexuálnemu násiliu a obetiam zabezpečujeme zdravotnú a psychosociálnu pomoc sme rozšírili našu pomoc až do 8 nemocníc.

Naďalej liečime podvýživené deti v Kambodži a Kongu. Tisíce z nich majú teraz prístup k terapeutickej strave a učíme ich ako sa správne stravovať.

Náš už 13-ročný boj s HIV/AIDS v Kambodži sa teraz orientuje predovšetkým na adolescentov, ktorí sú v sučasnosti najzraniteľnejšou skupinou.

Od septembra aktívne pomáhame a liečime deti a ich rodiny na úteku. Maďarsko, Srbsko, Chorvátsko - státisice utečencov prišlo cez tieto krajiny do Európy za slobodou a kvalitnejším životom. MAGNA zdravotníci sú od prvých dní v prvej línii. Zatiaľ sme ošetrili vyše 30 tisíc z nich. Sme v teréne každy deň, každú noc - 24 hodin denne poskytujeme pomoc tým najzraniteľnejším – deťom a ženám.

V teréne máme vyše 500 pracovníkov. Vždy tam, kde to najviac treba. Dnes a každý ďaľší deň v roku 2016.

Liečime vďaka Vám. Tu a teraz.

ĎAKUJEME.

 

Zachraňovať životy môžete hneď teraz aj vy. Stačí len poslať SMS v tvare MAGNA na číslo 806 a stanete sa pravidelným prispievateľom.

Zaslaním SMS si aktivujete pravidelné mesačné prispievanie v hodnote 3 €.

Platí pre všetkých zákazníkov mobilných sietí: O2, Orange / FunFón a Telekom.

Viac informácií a možností ako prispieť nájdete nawww.magna.sk. Sledujte nás tiež na Facebooku.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu