Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

„Polio, polio, polio!“

Copyright by MAGNA
Copyright by MAGNA (Zdroj: Magna)

V mesiaci marec viedla Magna Deti v núdzi v utečeneckých táboroch v Jube v Južnom Sudáne národnú kampaň proti detskej obrne (Polio). Kampaň iniciovala Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) s juhosudánskym ministerstvom zdravotníctva s cieľom dosiahnuť vyššiu informovanosť a motiváciu očkovať deti proti tomuto ochoreniu.

Francesca de Marco, MAGNA koordinátorka pre Južný Sudán, sa počas týchto dní pripojila k jednému z MAGNA mobilných očkovacích tímov v tábore: „Každý z tímov mal vyznačenú zónu, ktorá pozostáva z niekoľkých blokov. Zabalili sme dózy očkovacej látky proti obrne spolu s ľadom a prechádzali sme táborom- od stanu k stanu.  Obsah jednej dózy vystačí na dávku pre 20 detí a látka sa im podáva vo forme 2 kvapiek do úst. Akonáhle sme sa priblížili k stanom, deti nás začali nasledovať kričiac: „Polio, polio, polio!“ . Pýšili sa svojím zafarbeným nechtom na znak toho, že už sú zaočkovaní. Veľa malých detí je doma so svojimi matkami a formou návštev od stanu k stanu je oveľa jednoduchšie pokryť celý tábor.“

Počas kampane MAGNA proti detskej obrne zaočkovala 13.000 detí.

Detská obrna je vysoko infekčná vírusová choroba, napádajúca nervový systém, ktorá môže viesť k trvalému ochrnutiu až k smrti. Najčastejšie ňou bývajú postihnuté deti pod 5 rokov. I keď zostane jedno jediné infikované dieťa, všetky ostatné deti po celom svete sú vystavené riziku nákazy. Detská obrna je neliečiteľná a jej infikovaniu sa zamedzuje podaním očkovacích látok.

Od vypuknutia decembrových nepokojov v roku 2013 v Južnom Sudáne, je vzhľadom na preplnené kapacity a zlú úroveň hygieny v utečeneckých táboroch vysoká pravdepodobnosť nákazy prenosnými chorobami. Magna Deti v núdzi zabezpečuje imunizáciu najzraniteľnejšej skupiny - detí a žien v utečeneckom tábore UN House Juba III od decembra 2013. Proti riziku nákazy podávame očkovacie látky aj proti tuberkulóze, osýpkam, obrne, záškrtu, čiernemu kašľu a tetanu, ako i doplnky vitamínu A.

 

Zo svojho mobilu môžete tu a teraz zachraňovať detské životy aj vy.

Pošlite SMS v tvare MAGNA na číslo 806 a staňte sa pravidelným prispievateľom.

Zaslaním SMS si aktivujete pravidelné mesačné prispievanie v hodnote 3 Eur.

Nikdy nebolo jednoduchšie pomáhať.

Platí pre všetkých zákazníkov mobilných sietí: O2, Orange/FunFón a Telekom.

Z pravidelného prispievania sa môžete kedykoľvek odhlásiť zaslaním SMS v tvare MAGNA STOP na číslo 806 (odhlásenie je bezplatné).

Viac informácií a možností ako prispieť nájdete na www.magna.sk.

Sledujte nás tiež na Facebooku: www.facebook.com/magnadetivnudzi

 

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu