Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Očkovanie na vlastné oči z Južného Sudánu

MAGNA pracovník v utečeneckom tábore v Jube, Južný Sudán, očkuje dieťa. Táto fotografia sa stala hlavným vizuálnym motívom podujatia.
MAGNA pracovník v utečeneckom tábore v Jube, Južný Sudán, očkuje dieťa. Táto fotografia sa stala hlavným vizuálnym motívom podujatia. (Zdroj: Magna deti v núdzi)

Slovenská humanitárna organizácia Magna Deti v núdzi (MAGNA) už o pár dní prinesie verejnosti unikátnu možnosť presvedčiť sa na vlastné oči, ako funguje humanitárna pomoc v utečeneckých táboroch v Južnom Sudáne. Počas osvetovej akcie sa dokonca Bratislava spojí v živom videoprenose s Južným Sudánom, odkiaľ bude spoluzakladateľ Magny Martin Bandžák diskutovať na diaľku s verejnosťou. Podujatie s výstižným názvom „Očkovaný Magnou“ sa za účasti známych slovenských osobností uskutoční 4. a 5. júna na námestí pred bratislavským obchodným centrom Eurovea.

V stredu 4. júna doobeda sa otvorí stan MAGNA, v ktorom sa verejnosť bude môcť zoznámiť s činnosťou organizácie v Južnom Sudáne, na vlastné oči sa presvedčiť, ako očkovanie práve tu a práve teraz doslova zachraňuje životy, bude sa môcť stretnúť so známymi osobnosťami slovenského showbiznisu, ktoré aktivity MAGNA podporujú, ale aj osobne prejaviť svoju podporu. Stredajší program bude korunovať živý prenos z utečeneckého tábora v Južnom Sudáne, z ktorého Martin Bandžák, spoluzakladateľ Magna Deti v núdzi, bude viesť otvorenú diskusiu s novinármi a s verejnosťou  prítomnými v stane MAGNA v Bratislave na tému očkovania, humanitárnej pomoci a aktuálnej situácie v Južnom Sudáne. Stredajší program uzavrie akustický koncert Tomáša Slobodu.

 

Po oba dni budú môcť návštevníci MAGNA stanu zhliadnuť výstavu autentických fotografií zo života v utečeneckom tábore, aktuálne  a len niekoľkohodín staré video z činnosti MAGNA v utečeneckom tábore v Južnom Sudáne a dozvedieť sa viac o riešení akútnych problémov, ktoré táto vojnovým konfliktom súžená krajina má.

 

MAGNA v Južnom Sudáne pôsobí od roku 2011 a momentálne zabezpečuje primárnu zdravotnú starostlivosť v preplnených utečeneckých táboroch OSN, kde po vypuknutí bojov v decembri 2013 našlo útočisko už viac ako 75 000 ľudí, častokrát aj malých detí či tehotných žien. Za niekoľko mesiacov pôsobenia na tomto území poskytla život zachraňujúce vakcinácie pre viac ako 30 000 utečencov.

 

Je tu kritická situácia, kedy v preplnených táboroch, kde je na tak malom mieste sústredených toľko ľudí v v naozaj ťažkých podmienkach, hrozí prepuknutie epidímií a rôznych ochorení s často fatálnymi následkami. Bohužiaľ, čoraz viac ľudí tu je odkázaných iba na potravinovú a zdravotnícku humanitárnu pomoc komentuje situáciu v Južnom Sudáne MAGNA terénna koordinátorka Janet Ilott.

 

 

V roku 2001 iniciovali Martin Bandžák a Denisa Augustínová vznik humanitárnej organizácie Magna Deti v núdzi. Táto slovenská humanitárna organizácia už 13 rokov pomáha ľuďom v krízových oblastiach sveta, realizuje  humanitárne a rozvojové projekty zamerané na pomoc ľuďom v núdzi, spôsobené chudobou, chorobami, vojnou alebo ekologickou devastáciou. Svoj tím má MAGNA na Slovensku od svojho vzniku v roku 2001. Riadi projekty všetkých misií vo svete, získava materiálne a finančné prostriedky pre projekty, vysiela pracovníkov do terénu, realizuje edukačné projekty a informačné kampane, spolupracuje s médiami a vzdeláva verejnosť o problémoch ľudí a detí žijúcich v nebezpečných zónach sveta.

Magna Deti v núdzi pôsobí na troch kontinentoch sveta a má v súčasnosti zriadené svoje misie v Kambodži, DR Kongo, Južnom Sudáne, Haiti, Mjanmarsku, Filipínach a Nikaragui. V minulosti MAGNA pôsobila aj v tsunami zničených oblastiach v Indii a vo Vietname. V MAGNA humanitárnych a rozvojových projektoch priamo v teréne pracuje vyše 300 pracovníkov.

 

Viac informácií o organizácii Magna Deti v núdzi získate na www.magna.sk

Kontakt pre média – Hana Schvarcová, schvarcova@magna.sk, + 421 917 827 827

 

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu