Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

SaS bude podporovať návrhy prospešné pre ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Sloboda a Solidarita bude v parlamente podporovať návrhy zákonov, ktoré sú dôležité pre občanov, tak ako to už dnes urobili v prípade návrhu štátneho rozpočtu.

„Takto budeme postupovať až do posledného dňa fungovania parlamentu,“ vyhlásil po dnešnom rokovaní vlády minister kultúry Daniel Krajcer (SaS). Podľa jeho slov sa očakáva ešte jedno stretnutie, kde si bývalí koaliční partneri môžu vydiskutovať otázky prípadnej spolupráce. „Náš postoj sa bude odvíjať od rozumnosti a prospešnosti jednotlivých návrhov pre občanov,“ dodal.

Krajcer po dnešnom rokovaní vlády upozornil, že ministri za SaS nemajú dôvod utekať z vlády, lebo si podľa neho dobre zastávali svoje posty. „Preto nemáme dôvod z vlády odchádzať, ale pochopiteľne nastal istý vývoj, ale treba počkať na návrat pána prezidenta,“ zopakoval.

Dnešný návrh premiérky, ktorý dala pred rokovaním vlády ministrom SaS, Krajcer nekonkretizoval. „Diskutovali sme práve o týchto ústavných možnostiach, ktoré súvisia s návratom pána prezidenta.“ Odmietol, že by ich Iveta Radičová požiadala o odchod z funkcií a opustenie rokovania kabinetu. Krajcer pripomenul, že vláda nemá dôveru a preto končí a odchádza, takže považuje za absurdné, aby ministri za SaS odišli ešte skôr.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu