Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Schváľte euroval so Smerom, odkázal koalícii Kollár

Jozef Kollár Zobraziť galériu (2)
Jozef Kollár

BRATISLAVA - Predseda poslaneckého klubu SaS Jozef Kollár si myslí, že ak je euroval pre opozičný Smer-SD a tri koaličné strany natoľko životne dôležitou vecou, ako deklarujú, tak by ho mali v parlamente spolu schváliť. Spolu totiž majú pohodlnú viac ako ústavnú väčšinu 115 hlasov.

"Tak spojte prosím vás tie hlasy dokopy - SaS to nikdy nebude považovať za porušenie koaličnej zmluvy," vyhlásil Kolár v diskusnej relácii STV O päť minút dvanásť. Kolár v relácii uviedol, že spojením hlasovania o eurovale s hlasovaním o dôvere vlády by sa zobrala opozičnému Smeru posledná šanca, aby za euroval hlasoval.

Poslanec SDKÚ-DS Ivan Štefanec však hovorí, že v koalícii treba do poslednej chvíle hľadať dohodu. Pripomenul, že euroval už schválila vláda. "Vieme, že sme podpísali koaličnú zmluvu, kde je záväzok podporovať túto vládu, ktorá to schválila. Aj z tohto aspektu budú ďalšie jednania prebiehať," uviedol Štefanec. Aj Ivan Švejna z Most-Híd si myslí, že spoločné riešenie musí byť v rámci koalície.

"Nerád by som špekuloval o nejakých iných možnostiach, proste treba do posledného dňa, do poslednej hodiny a minúty rokovať tak, aby koalícia bola jednotná v tejto otázke," povedal Švejna.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu