Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Hrušovský: Euroval je dôvod na spojenie s hlasovaním o dôvere vláde

Pavol Hrušovský Zobraziť galériu (2)
Pavol Hrušovský

BRATISLAVA - Rozhodnutie o slovenskej podpore eurovalu je podľa šéfa poslaneckého klubu KDH Pavla Hrušovského takou vážnou témou, že by ho premiérka Iveta Radičová mala spojiť s hlasovaním o dôvere vláde. Hrušovský to povedal v rozhovore pre denník SME.

 "Je to taká vážna politika, ktorá z dlhodobého hľadiska ovplyvňuje nielen vývoj na Slovensku, ale aj v Európe, že je to dôvod aj na takéto rozhodnutie," povedal denníku Hrušovský. Potvrdil však, že spájanie vyslovenia nedôvery s eurovalom zatiaľ nebolo témou, o ktorej by s koaličnými partnermi rozhodovali.

"Skôr som počul o možnom spájaní vyslovenia dôvery nielen s eurovalom, ale aj so zásadnými reformnými zákonmi, ktoré sú súčasťou vládneho programu," povedal bývalý predseda hnutia. Podľa neho sa zatiaľ zdá, že s SaS nie možná dohoda ani pri týchto bodoch.

Hrušovský ďalej povedal, že nikto z koalície si pád vlády pre euroval neželá. "Podľa posledných vyjadrení niektorých predstaviteľov SaS začínam mať nádej, že dochádza k zmene postoja. Minimálne u niektorých poslancov. To je dobrý znak uvedomenia si rizika," povedal šéf klubu KDH, ktorý je presvedčený, že žiadnu novú vládu z aktuálnych parlamentných politických strán nie je možné zostaviť.

Zároveň potvrdil, že KDH by v prípade predčasných parlamentných volieb a zostavovania novej vlády nešlo do koalície so Smerom-SD. "Neexistuje pre nás žiadna iná alternatíva ako táto koalícia," vyhlásil Hrušovský.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu