Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Remorkér narazil medzi hausbóty

Ukrajinskú loď, ktorá kotvila v ramene Dunaja, v noci na včera zrejme strhli ľadové kryhy. Zobraziť galériu (7)
Ukrajinskú loď, ktorá kotvila v ramene Dunaja, v noci na včera zrejme strhli ľadové kryhy.

BRATISLAVA - Aj napriek arktickej zime bolo včera na Dunaji horúco! Ľadové kryhy strhli ukrajinský remorkér Astrachán k brehu Jarovského ramena. Len zázrakom remorkér nezdemoloval tamojšie hausbóty. V jednom z nich spal majiteľ!

„Asi o pol šiestej ráno ma zobudil silný praskot ľadu. Pozrel som sa von a priamo na môj hausbót sa rútil obrovský remorkér s člnom. Stihol som si natiahnuť tepláky, schmatnúť doklady a kľúče od auta, ktoré som mal zaparkované na brehu a vybehol som na breh,“ povedal majiteľ hausbótu Milan Mosnár z Jaroviec. Hrubá vrstva ľadových krýh mu „pochovala“ čln pod vodu.

„Remorkér sa akoby zázrakom vyhol nielen môjmu hausbótu, ale minul aj ďalšie dva susedné, medzi ktorými narazil do brehu. Až keď som sa spamätal zo šoku, zistil som, že v tej rýchlosti som si tepláky obliekol naopak,“ vraví majiteľ hausbótu.

Ukrajinskú loď, ktorá kotvila v ramene Dunaja, v noci na včera zrejme strhli ľadové kryhy. „Presná príčina havárie ešte nie je známa,“ povedal šéf Štátnej plavebnej správy Ján Jurija. Havarovanému ukrajinskému Astrachánu prišiel na pomoc slovenský remorkér Magura, ktorý vytiahol ukrajinské plavidlo z ľadu. Náš remorkér pomohol ukrajinskému aj pri vyplávaní spomedzi zakotvených hausbótov. Lodná doprava na Dunaji je zastavená pre ľadové kryhy na hladine.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu