Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Dospeláci si dokončujú základnú školu

Emil Kanči (21) z Laškoviec priznáva, že ako dieťaťu sa mu nechcelo učiť. Teraz by chcel byť ošetrovateľom. Zobraziť galériu (3)
Emil Kanči (21) z Laškoviec priznáva, že ako dieťaťu sa mu nechcelo učiť. Teraz by chcel byť ošetrovateľom.

MICHALOVCE - Základné vedomosti, ktoré sa nenaučili ako deti na základnej škole, si teraz dopĺňajú šestnásti nezamestnaní zo Zemplína. Učia sa na Základnej škole na Komenského ulici v Michalovciach. Ak sa im bude dariť, v júni dostanú vysvedčenie.

„Predtým sa mi nechcelo učiť. Teraz viem, že to bola chyba. Ukončenú základku potrebujem preto, aby som mohol ísť ďalej do školy. Chcem byť totiž ošetrovateľom,“ tvrdí Emil Kanči (21) z Laškoviec. Spolu s 15 spolužiakmi chodí do školy každý deň popoludní. Okrem základných predmetov, ako je matematika či slovenčina, majú i informatiku. „Terajší študenti majú možnosť chodiť aj na telesnú alebo výtvarnú výchovu. Učebné osnovy sú upravené tak, aby sa stihli naučiť všetko potrebné. V prvom rade však musia chcieť oni sami,“ upresňuje ich triedna učiteľka Kvetoslava Geľatková. V minulom roku si skúšalo dokončiť základnú školu 20 nezamestnaných. „Kurz ich ukončilo 14, z nich štyria pokračovali v štúdiu na stredných školách. Šiesti kurz neukončili, pretože odišli do Anglicka,“ dodáva K. Geľatková. Veľké plány o svojej budúcnosti majú aj terajší účastníci kurzu. „Po skončení chcem ísť za kaderníčku,“ hovorí Jana Mihaľová (18) z Laškoviec.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu