Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Slota: Predstaviteľov SMK by ani dvoma buldozérmi nevyhnali z vlády

Ján Slota
Ján Slota

BRATISLAVA - SDKÚ i KDH sa spolupodieľajú na kolaborácii, pretože aj vďaka nim sa drží SMK vo vláde, čo je podľa lídra národniarov Jána Slotu hnusné a odporné. Ako dodal maďarskí predstavitelia vždy majú veľké plecia a robia moralistov, avšak z vlády nikdy neodídu.

"Keby ich tlačili s dvoma buldozérmi, tak by neodišli z tej vlády. By sa tam zakopali, držali sa tam aj tej radlice, aj by sa do nej zahryzli, len aby zostali pri tom koryte," vyhlásil predseda SNS na dnešnej tlačovej besede. "Nepotrebujú ani tých hunských koníkov, alebo nejakých Arpádových zbojníkov. Sú priamo tam, pri koryte. Veď by boli somári, keby dobrovoľne odišli," pokračoval Slota, podľa ktorého chcú aj preto politici SMK byť aj v ďalšej vláde, aby nikto neprešetroval ich podvody.

Slota zdôraznil, že proti maďarským spoluobčanom nemá nič, ale predstavitelia SMK robia jednoducho takú politiku, ktorá je pre SNS absolútne neprijateľná. Domnieva sa, že táto politika je dokonca v rozpore s ústavou i samotným Trestným poriadkom a Trestným zákonom. "Keby nad ich počínaním nedržali ochrannú ruku silové rezorty a niektorí predstavitelia ministerstva vnútra, mali by už dávno veľké problémy," konštatoval Slota, podľa ktorého jedným zo spomínaných predstaviteľov rezortu vnútra je aj viceprezident Policajného zboru Jaroslav Spišiak. Ten je podľa Slotu dosadený SMK.

Prípadnú spoluprácu s maďarskými spoluobčanmi si Slota vie predstaviť, ale len za určitých podmienok. Musia si podľa neho uvedomiť, že sú obyvatelia Slovenskej republiky, kde je štátnym jazykom slovenský jazyk, kde je štátnou hymnou Nad Tatrou sa blýska a okrem toho nesmú vyvesovať "tie smiešne zeleno...fialové, či aké zástavy" pri rôznych štátnych sviatkov. Pokiaľ si to neuvedomia, tak podľa Slotu "spoločná reč nebude a napätie bude gradovať." K takejto reakcii dospel líder národniarov aj vďaka nedávnemu zážitku jeho manželky z južného Slovenska, kde jej podľa jeho slov nerozumeli po slovensky, neodzdravili ju a nakoniec ani neobslúžili.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu