Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

V Poprade vyrastie biznis centrum

Doteraz slúžila plocha, kde má vyrásť biznis centrum, najmä cirkusom. Zobraziť galériu (2)
Doteraz slúžila plocha, kde má vyrásť biznis centrum, najmä cirkusom.

POPRAD – V metropole pod Tatrami vyrastie mamutí komplex biznis centra. Postaví ho bratislavská spoločnosť BZ neďaleko centra mesta na ploche 2,6 hektára za neuveriteľných 2,5 miliardy korún. S výstavbou začnú už v lete.

Plánovaná rozloha centra je 100-tisíc štvorcových metrov a bude pozostávať z niekoľkých častí. Okrem 5-hviezdičkového hotela s kongresovým centrom to bude aj administratívny komplex, poschodový parkovací dom, obchodné centrum a tiež bytové domy. „Som rád, že sme našli investora, ktorý chce investovať práve do tohto územia. Začínam veriť, že táto časť mesta sa stane veľmi reprezentatívnou,“ konštatoval primátor Popradu Anton Danko (46).

Podľa Marka Zvaru zo spoločnosti BZ, biznis centrum začnú stavať v lete a dokončia ho asi o 2,5 roka. Mesto, ktoré predalo pozemok investorovi za 70 miliónov korún, chce s výstavbou komplexu riešiť zároveň aj dopravnú situáciu na priľahlých komunikáciách. Pri hoteli Poprad preto vznikne kruhový objazd a ďalší pribudne o niekoľko metrov ďalej pri nákupnom centre Billa.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu