Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Súdy: Potvrdili tresty pre bývalého policajta a jeho komplica

BANSKÁ BYSTRICA – Odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici dnes potvrdil tresty odňatia slobody na štyri a pol a štyri roky pre 27-ročného bývalého policajta Vladimíra Dekíša a jeho rovesníka Milana Ivaniča. Obaja s mladistvým Marekom Kosorínom olúpili v septembri 2004 vo Svätom Antone 82-ročnú dôchodkyňu o deväťtisíc korún.

Dekíša a Ivaniča odsúdili na základe výpovedí študenta Kosorína. Obaja sa odvolali a tvrdili, že lúpež nespáchali. Spochybnili nielen Kosorínove tvrdenia, ale i postup polície pri zabezpečovaní pachových stôp. Sudca im neuveril a podotkol, že o ich vine svedčí i skutočnosť, že tretí komplic Kosorín dostal za tento skutok dva roky nepodmienečne a neodvolal sa.

Trio lupičov prišlo zo Štiavnice autom do Sv. Antona 25. septembra 2004 okolo polnoci. Dekíš zostal v aute a Ivanič s Kosorínom sa vlámali k dôchodkyni. O nej Dekíš ako policajt Obvodného oddelenia v Banskej Štiavnici vedel, že má peniaze, pretože sa sťažovala, že jej z nich ukradli.

Po vniknutí do domu Kosorín sotil starenku na zem a hodil jej na hlavu šatstvo. Zároveň pýtal od nej peniaze a prehľadával ju. Ivanič medzitým snoril v kredenci. Keď Kosorín našiel vo vrecku sukne obete peniaze, obaja odišli. V aute si lup rozdelili. Dekíš hral na automatoch a údajne plat policajta mu na hry nestačil. Verdikt odvolacieho súdu je právoplatný. Sudca nariadil aj výkon trestu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu