Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Dnes sa začínajú zápisy budúcich prvákov

BRATISLAVA - Od dnešného dňa do 15. februára bude na základných školách zápis budúcich prvákov. Presný deň a miesto určí riaditeľ príslušnej školy. Skôr, ako rodičia svoje dieťa zapíšu do prvého ročníka, mali by si o škole zistiť aspoň základné informácie. Tie sú povinné poskytovať školy, ale aj ich zriaďovatelia.

Základné údaje môžu získať aj cez internetovú stránku ministerstva školstva. V budúcnosti môže rodičom pomôcť aj nový portál Moderná škola, ktorý sa v priebehu niekoľkých týždňov chystá rezort spustiť.

Ministerstvo školstva upozorňuje, že do prvého ročníka môže byť zapísané len dieťa, ktoré v čase nástupu dovŕši šesť rokov. Dôležitá je jeho duševná a telesná vyspelosť. Ak nesplní podmienky zápisu, tak jeho školská dochádzka môže byť odložená o rok.

Na budúci september by do školských lavíc malo po prvý raz zasadnúť zhruba 55-tisíc detí. Znamená to, že počet prvákov opäť klesne. Presné údaje však bude mať ministerstvo až v septembri. Celkovo klesne počet žiakov v budúcom školskom roku o zhruba 25-tisíc detí. Takýto trend bude pokračovať v najbližších desiatich rokoch.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu