Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Slovenskí vojaci sa zapoja do výcviku irackých bezpečnostných síl

Minister Liška v sobotu neočakávane navštívil slovenských vojakov v Iraku.
Minister Liška v sobotu neočakávane navštívil slovenských vojakov v Iraku.

BAGDAD - Minister obrany Juraj Liška (SDKÚ) chystá zmenu zamerania slovenských vojakov v Iraku! Naši chlapci už nebudú len odmínovávať a strážiť, ale aj cvičiť a pomáhať irackým silám. Vymeniť chce hneď celú čatu. Zvyšovanie počtu vojakov sa však nechystá. Naďalej ich tam bude 110.

Slovenskí vojaci sa pravdepodobne vo väčšej miere zapoja do výcviku irackých bezpečnostných síl. Oznámil im to priamo v Iraku počas neočakávanej a utajenej návštevy minister obrany Juraj Liška. Ministerstvo podľa jeho slov pripravuje zmenu štruktúry našej jednotky. Jedna čata ženistov by sa mala zmeniť na čatu výcviku. V súčasnosti v Iraku pôsobia dve čaty ženistov.

Situácia v Iraku sa po dľa Lišku zlepšila. „Z toho dôvodu sa môžeme zamýšľať nad preskupením našich síl v rámci našej misie. To znamená, že nebudeme zvyšovať počet 110 príslušníkov ozbrojených síl,“ povedal minister. Liška vojakom prisľúbil aj zlepšenie materiálneho zabezpečenia. Chýba im totiž výstroj do dažďa. Návštevu sprevádzali prísne bezpečnostné opatrenia. Delegáciu a novinárov chránili prilby a ťažké, niekoľko kilogramov vážiace nepriestrelné vesty. O bezpečnosť sa počas presunov autami a vrtuľníkmi starali ozbrojení vojaci. Novinári mohli o ceste informovať až po odlete z Iraku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu