Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Malchárek: Nahrávka rozhovoru Ruska a Elsnera je slaboduchá téma

Jirko Malchárek
Jirko Malchárek

BRATISLAVA - Za slaboduchú tému označil minister hospodárstva Jirko Malchárek ďalšiu nahrávku rozhovoru Pavla Ruska s poslancom Jozefom Elsnerom, v ktorej sa Elsner pýtal Ruska na výšku možnej "zálohy", aby si ju mohol porovnať.

"Nechcem venovať energiu takýmto slaboduchým témam. Aj keby nahrávok bolo sto, je mi to jedno," uviedol Malchárek dnes pre agentúru SITA. Podľa neho je nezmysel fakt, že by niekto posielal niekoho za poslancami, aby im niečo ponúkal. Podľa podpredsedu SMK Pála Csákyho informácie, kde bude účastníkom aj Pavol Rusko, už pre SMK veľkú hodnotu nemajú. "Niektorí tu hrajú na to, aby ľudí odradili od volieb a od verejných aktivít," povedal Csáky pre agentúru SITA. Podpredseda KDH Vladimír Palko sa k zverejnenému prepisu rozhovoru nechcel vyjadriť, pretože ešte ho nečítal.

Z prepisu rozhovoru, ktorý dnes zverejnil denník Pravda vyplýva, že kým v jeden deň sa poslanec Elsner pýtal Ruska na zálohu, na druhý deň to oľutoval a chcel vziať svoje slová späť. Polícia Elsnerovu nahrávku prešetruje. Trestné stíhanie pre podozrenie z korupcie pokračuje proti neznámemu páchateľovi. Na výsluch k Ruskovej nahrávke polícia Elsnera zatiaľ nepredvolala.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu