Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Stopy po drogách v rožňavských podnikoch

ROŽŇAVA - Mestský úrad (MsÚ) v Rožňave dodržal sľub. Po kontrole prevažne pohostinských zariadení zverejnil zoznam siedmich podnikov a jednej školy, v ktorých našli stopy po drogách.

Zvyšky po marihuane na značné prekvapenie majiteľov barov a pubov objavili na rôznych miestach. Monitoring mestského úradu (MsÚ) v spolupráci s maďarskou firmou, ktorá vlastní veľmi citlivé zariadenie na vyhľadávanie aj drobných zvyškov drog, potvrdil ich prítomnosť vo výčape Mestský trh, v pube Bašta, Rotunda, klube Admirál Jazz, Cleopatra, cafetérii Frano a pivárni Poľovník . Stopy sa našli na rôznych miestach, na pulte výčapu, stole, toalete, gauči i v koši. Hoci majitelia zariadení spolupracovali s políciou, holdovanie drogám v ich podnikoch svorne popreli a výsledky kontroly ich zaskočili.

Zvyšky marihuany objavili dokonca aj na mužskej toalete jednej z vytypovaných škôl, Gymnáziu P. J. Šafárika, čo by malo byť varovaním najmä pre rodičov. „Nie je to len problém Rožňavy. V snahe zamedziť prístupu drog do pohostinských zariadení i škôl budeme na rodičovských združeniach distribuovať letáky o tejto pliage. Podobné preventívne akcie zopakujeme každý mesiac a zameriame sa už aj na rodičov detí z materských a základných škôl, ktorí sa s týmto problémom môžu stretnúť v budúcnosti,“ uviedol Štefan Gerža z MsÚ v Rožňave.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu