Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zázračný lekár rakoviny: Pôjde pred súd?

Kamil Jurkovič
Kamil Jurkovič

SKALKA NAD VÁHOM - "Zázračný lekár" rakoviny, Kamil Jurkovič zo Skalky nad Váhom, má zrejme čo vysvetľovať. Muža, o ktorom televízia Markíza nedávno uverejnila príspevok ako o "zázračnom lekárovi", čaká totiž zrejme súd.

Po odvysielaní reportáže sa nám ozvala rodina pacientky, ktorá ho viní z toho, že kvôli jeho liečbe pani Elena Písečná nakoniec v ukrutných bolestiach podľahla rakovine. Polícia ho obvinila z ublíženia na zdraví. "Zázračnému lekárovi" hrozí až päť rokov basy.

Elenu Písečnú začal Jurkovič liečiť v auguste 2002. "Manželka si nahmatala v ľavom prsníku malú hrčku a zároveň sa dozvedela o zázračnom lekárovi, ktorý lieči rakovinu bez vedľajších účinkov," začína rozprávanie Elenin manžel Ferdinand. "Kamil Jurkovič jej narozprával, že nádor do dvoch mesiacov vylieči. Bol som svedkom toho, ako na ňu nástojil, aby určite nešla za lekárom. Ten by sa jej vraj v nádore „porýpal“, a tým by spôsobil jeho rýchly rast. Manželka preto lekára vôbec nenavštívila," tvrdí F. Písečný. Jurkovičova liečba však nezabrala. Rodina ženu priviezla do trenčianskej nemocnice v júni 2003, keď už rakovina zasiahla celé telo. Aj napriek úsiliu trenčianskych onkológov pani Elena na druhý deň zomrela.

"To nie je pravda, že som jej zakázal návštevu lekára. Naopak, nástojil som na tom aby šla, no ona odmietla," oponuje Jurkovič. Tvrdí, že už keď k nemu pacientka prišla prvýkrát, bol nádor veľký. "Mal asi tri centimetre a zasiahnutá už bola aj bradavka," povedal. Je presvedčený, že jeho liečba zabrala. "Ja som nezlyhal. Keby nie mňa, zomrela by už v zime a leta by sa vôbec nedožila," dodáva. Podľa neho bujnenie nádoru spôsobilo to, že si žena na seba nedávala pozor. "Určite si musela prsník v priebehu liečby niekde udrieť. Aj som sa jej na to pýtal, ale iba plakala a nepovedala mi nič," uzatvára.

O tom, že pani Elena mohla žiť, je presvedčený aj primár onkológie trenčianskej nemocnice František Cimmerman. "Mala reálnu šancu na vyliečenie pri použití štandardnej liečby," potvrdil primár, ktorý má na Jurkoviča ťažké srdce. "Pôsobí tu ako škodná. Nikto si s ním nevie rady. Zastaviť ho môže naozaj iba súd," myslí si Cimmermann. Podľa neho Jurkovič láka chorých na to, že lieči nebolestivou metódou, pri ktorej pacient nepríde o časť tela, a ani mu nevypadajú vlasy. Do celého prípadu sa už zainteresovala aj polícia, ktorá celý prípad ukončila vlani v máji návrhom na podanie obžaloby.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu