Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Úradníci košického magistrátu sa pomýlili pri výpočte odstupného

Primátor Zdenko Trebuľa dostane nižšie odstupné, než mu poslanci pôvodne vypočítali.
Primátor Zdenko Trebuľa dostane nižšie odstupné, než mu poslanci pôvodne vypočítali.

KOŠICE - Štedrí chceli byť úradníci košickej radnice k exprimátorovi Zdenkovi Trebuľovi. Zrátali mu roky vo funkcii a po jeho odchode mu chceli dať maximálne 5-mesačné odstupné - takmer pol milióna Sk. Keďže si však neboli svojím výpočtom istí, radili sa o ňom s pracovníkmi ministerstva práce. Tí im odkázali, že nárok má len na trojmesačné odstupné.

Zdenko Trebuľa bol primátorom vo dvoch volebných obdobiach, spolu 6 rokov a 48 dní. Odstupné mu však vyplatia len za čas od posledných komunálnych volieb. „Vo funkcii bol presne dva roky a 360 dní,“ uviedla hovorkyňa radnice Zuzana Bobríková. Podľa zákona mu preto prináleží len trojmesačné odstupné, teda 291-tisíc Sk. Keby bol primátorom o 5 dní dlhšie, mal by nárok ešte na jeden mesačný plat navyše. „Postupovať budeme podľa zákona,“ dodala hovorkyňa.

Košice čakajú v marci nové voľby, a tak sa už aj objavili mená možných kandidátov na post primátora. Je medzi nimi aj meno viceprimátora Františka Knapíka (za koalíciu KDH-DS), ktorý do volieb stojí na čele mesta. Medzi možnými adeptmi je i súčasný starosta mestskej časti Západ Pavol Mutafov (Smer). Oficiálne nikto kandidatúru neoznámil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu