Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

MV: Mikuláša Č. vyšetrovateľ obvinil z dvojnásobnej vraždy

Mikuláš Č.
Mikuláš Č.

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Úradu boja s organizovaným zločinom dnes obvinil Mikuláša Č. z dvojnásobnej vraždy. Ako informoval na tlačovej besede minister vnútra Vladimír Palko, Mikuláš Č. mal ešte v marci 1997 zavraždiť Milana Šipoša a Emila Potáča z Dunajskej Stredy.

Oboch zastrelil v kancelárii riaditeľa súkromnej bezpečnostnej služby Security 3 v Banskej Bystrici. Ich telá zakopali v rekreačnej oblasti pri obci Tajov. Zvyšky tiel vykopala polícia v júni 2005. Podľa Palka ide o tretie obvinenie Mikuláša Č. z vraždy. Zavraždiť mal údajne štyroch ľudí.

Podľa prvého viceprezidenta Policajného zboru SR Jaroslava Spišiaka Šipoš založil zločineckú skupinu v Dunajskej Strede, ku ktorej sa pridal aj Tibor Pápay. Neskôr medzi nimi došlo k rozporom. Tie vyústili do vzájomných vrážd členov zločineckých skupín. Šipoš preto odišiel do zahraničia. Neskôr bol podľa Spišiaka vylákaný do Banskej Bystrici, kde rokoval o možnosti návratu a podpore Mikuláša Č. "Pri tom bol brutálne zavraždený," uviedol Spišiak. Od Šipošovej vraždy prevzal kontrolu nad južným Slovenskom Tibor Pápay. Toho neskôr zavraždili členovia Šipošovej podskupiny.

Podľa Spišiaka Pápay dal vykopať pôvodné hroby Šipoša a Potáča a preniesť ich telesné pozostatky do iných hrobov, aby tým znemožnil prípadné vyšetrovanie. Polícia našla len pôvodné hroby a v nich len niekoľko kostí. Podľa DNA sa polícii pozostatky podarilo identifikovať. Druhý hrob sa policajtom nájsť nepodarilo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu