Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Najstarší funkčný posýpač v Trebišove má už takmer 30 rokov

Vedúci dopravy v Trebišove Juraj Ivanko ukazuje 29-ročný posýpač, ktorý stále funguje. Zobraziť galériu (2)
Vedúci dopravy v Trebišove Juraj Ivanko ukazuje 29-ročný posýpač, ktorý stále funguje.

TREBIŠOV - Cestárov v Trebišove vraj zima nezaskočí. Pripravení sú aj na kalamitu. Najradšej by sa jej však vyhli. V prípade potreby zasiahnu aj s „deduškom“-posýpačom s rokom výroby 1976!

„Škoda MTSP 706 je po viacerých generálkach a poslušnosť ešte nikdy nevypovedala!“ vraví vedúci dopravy trebišovskej správy a údržby ciest Juraj Ivanko. Stál okolo 300-tisíc korún a zhruba toľko má aj najazdených kilometrov. Odvezie šesť ton posypového materiálu a spotreba sa pohybuje okolo 40 litrov nafty. Na šrotovisku skončiť nemôže, lebo na obnovu autoparku niet peňazí nazvyš!

„V každom z troch stredísk - v Trebišove, Sečovciach a Kráľovskom Chlmci - máme na odhŕňanie snehu a pluhovanie ciest po päť áut. Ich priemerný vek je až 23 rokov. Všetky sú však plne k dispozícii. Aj vďaka pravidelným generálkam, ktoré absolvujú každých päť rokov,“ uviedol riaditeľ trebišovských cestárov Pavol Tereščák.

Najmladší posýpač má 7 rokov, novšie vozidlá si však asi budú môcť dovoliť kúpiť len na lízing. Sily a prostriedky vrátane posypového materiálu sú podľa Tereščáka na sezónu zabezpečené tak, aby vodiči hromžili čo najmenej. „Následky zimy však aj podľa cestného zákona neodstraňujeme, iba zmierňujeme!“

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu