Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

V Kremnici majú v škole mimoriadne chrípkové prázdniny

Zobraziť galériu (3)

KREMNICA - Pre chrípku zavreli základnú školu v Kremnici. Školu navštevuje takmer 500 žiakov a koncom minulého týždňa presiahol počet chorých detí stovku. V niektorých triedach bolo počas vyučovania iba 5 žiakov. Chrípkové prázdniny potrvajú v kremnickej I. základnej škole do 19. decembra.

V Kremnici majú dve základné školy. V minulosti ich zatvárali pre chrípky spoločne. Tento rok však zatvorili zatiaľ iba jednu. „Počet chorých detí presiahol 20 percent. Preto sme po dohode s prevádzkovateľom školy a úradom verejného zdravotníctva vyhlásili chrípkové prázdniny. Mali by trvať do konca týždňa. Uvidíme, koľko detí sa vráti a podľa toho sa zariadime ďalej,“ povedal riaditeľ I. základnej školy Peter Plankenbüchler.

V II. základnej škole v Kremnici nie je situácia taká hrozivá. „Počet chorých detí denne mapujeme. Ich počet sa pohybuje medzi 14 až 15 percentami. To je asi 50 žiakov z celkového počtu. Ak sa počet chorých žiakov radikálne nezvýši, chrípkové prázdniny nevyhlásime,“ povedal riaditeľ II. základnej školy Peter Weis.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu