Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Kysuce bojujú so snehom

Obyvateľ Makova Ondrej Krupa. Zobraziť galériu (5)
Obyvateľ Makova Ondrej Krupa.

KYSUCE - Popadané stromy, vypadnutá elektrina, zatvorené obchody a ľudia brodiaci sa haldami snehu. Takto to včera vyzeralo na Kysuciach. Cez noc tam totiž v niektorých oblastiach napadlo až 50 cm snehu! Žiaci v Makove nešli do školy, v Turzovke dokonca nariadili vychádzanie autami len v prípade nutnosti.

Kalamita najviac postihla Vysokú na Kysuciach, Turzovku a Makov. Cesty boli zatarasené stromami, ktoré padali ako zápalky pod ťarchou snehu. Bolo ich vyše 100! V Makove vypadla elektrina už v utorok po 19. hodine. Ľudia si museli celý večer doma svietiť sviečkami. „Minuli sme ich strašne veľa. Aby sme ušetrili, občas sme sedeli potme. Bolo to hrozné,“ opísala situáciu Mária Kminková (30) z Makova. Do obce včera pre snehom zasypané koľajnice neprišiel z Čadce vlak. Namiesto neho poslali ako náhradu autobus.

Kvôli tomu, že svetlo nemali ešte ani včera ráno, deti nešli do školy. Dodávku prúdu sa podarilo obnoviť až popoludní. Obyvatelia Vysokej nad Kysucou od rána odhrabávali sneh. „O robotu mám postarané, ani dcéru som nepustila do školy,“ ťažkala si Eva Macejková (34). V Makove a Turzovke zatvorili niektoré obchody. V potravinách si ľudia mohli kúpiť len chlieb a pečivo.

Primátor Turzovky Miroslav Rejda vyhlásil mimoriadnu kalamitnú situáciu, vydal zákaz parkovania na komunikáciách a nariadil vychádzanie s autami len v prípade nutnosti. Mestský úrad kvôli výpadku elektriny bol celý deň mimo prevádzky. Ľudia dúfajú, že to najhoršie majú za sebou, aj keď počasie tomu nenasvedčuje. Naďalej padá sneh.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu