Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

V niektorých nemocnicich sa platí aj za vstup do areálu

Tabuľa pred vstupom do areálu vo zvolenskej nemocnici, ktorá upozorňuje na spoplatnenie.
Tabuľa pred vstupom do areálu vo zvolenskej nemocnici, ktorá upozorňuje na spoplatnenie.

STREDNÉ SLOVENSKO - Niektorí pacienti na strednom Slovensku už platia naozaj za všetko. Okrem nepopulárnych poplatkov u lekárov a v lekárňach sú vo Zvolene, Lučenci aj v Žiline dokonca povinní zaplatiť aj pri vstupe autom na parkovisko v areáli nemocnice.

Riaditeľ lučeneckej nemocnice Július Höffer vyberanie 12-korunového poplatku odôvodňuje tým, že kedysi chodili do areálu autá bezplatne tromi vchodmi a ľudia, podľa jeho slov, ukradli aj nemocničné umývadlá, keďže nemali jeden centrálny vchod a človeka, ktorý by to ustriehol. „Sme nútení brániť sa a chrániť si svoj majetok. Teraz máme svojich ľudí pri vchode, a tí majú prehľad o vozidlách v objekte nemocnice,“ povedal lučenecký riaditeľ.

Podobne je na tom aj nemocnica vo Zvolene, kde je tiež časovo neobmedzený jednorazový poplatok - 15 korún. Žilinská nemocnica má však v tomto trojlístku najvyššiu taxu a okrem bezplatných prvých 15 minút stojí každá hodina v žilinskom areáli nemocnice až 30 korún. Albert Groma, ktorý je konateľom spoločnosti Hviezda, s. r. o., ktorá má vyberanie poplatkov na starosti, nevedel, aká je cena stojného v areáli nemocnice a k celej veci sa odmietol vyjadriť. Nemocnice v Banskej Bystrici, Trenčíne, Leviciach, Žiari nad Hronom, Rimavskej Sobote a Revúcej za vstup autom do nemocnice nepýtajú žiaden poplatok.
Poplatky na východe
V Košickom kraji sa za parkovanie v areáli nemocníc platí iba v najväčšej FN L. Pasteura. Prvých 20 minút je síce zadarmo, ale každá ďalšia, aj načatá polhodina, stojí vodičov 10 korún. Maximálna taxa je však 120 korún. V Rožňave ešte donedávna vyberali parkovné, od poplatkov však už upustili.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu