Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Zábavu vystriedal strach, keď do miestnosti vhodili granát s plynom

Po vhodení slzotvorného granátu do budovy ľudia postávali v nočnom chlade. Zobraziť galériu (3)
Po vhodení slzotvorného granátu do budovy ľudia postávali v nočnom chlade.

NOVÉ ZÁMKY - Diskotéka sa zmenila na ustráchané mrznutie v nočnom chlade. Takmer 800 ľudí vyhnal z novozámockého zábavného klubu v sobotu večer slzotvorný plyn. Zásah polície však považujú niektorí svedkovia za príliš arogantný.

Keď stovky uslzených ľudí vybehli von z budovy zábavného centra, údajne tam už bola polícia v plynových maskách a zatarasila svojím autobusom vchod. Asi 50 policajtov vraj opieralo ľudí, mnohých len v tričkách, k stene. Medzitým sa kvôli autobusu kukláčov chvíľu nevedela dostať do areálu podniku sanitka, ktorú personál zavolal po tom, čo jedna dievčina odpadla. Trvalo asi 40 minút, kým slzotvorný plyn z miestností budovy odstránili modernou vzduchotechnikou.

Účastníci incidentu tvrdia, že nad postupom policajtov visí viac otáznikov. „Ak prišli - ako tvrdili - až po oznámení, že do miestnosti niekto vhodil granát so slzotvorným plynom, ako je možné, že tam boli už vtedy, keď ľudia ešte len vybiehali von? Prečo opierali ľudí o stenu? A prečo plynový granát - dôkazový materiál - nezabezpečili hneď, ale až po pol hodine, keď sa do miestnosti opäť vrátili? - pýta sa svedok Roman.

Policajný hovorca Miloš Fábry jednoznačne odmietol podozrenie, že plechovku s plynom by do budovy vhodili policajti. „Je to vylúčené! Policajti majú dosť prostriedkov, aby urobili kontrolu ľudí v miestnosti,“ dodal. Čo sa týka údajného podozrivo rýchleho zásahu policajtov, Fábry konštatoval, že ide o náhodu. Policajti boli práve v blízkosti klubu, kde sa chystali urobiť preventívnu kontrolu v rámci bezpečnostnej akcie. Keď sa blížili k budove, zbadali vybiehať von ľudí a nasadili si plynové masky, ktoré sú bežnou súčasťou ich výstroja. Hovorca poprel tvrdenie, že by policajti zatarasili vchod a znemožnili príchod sanitky. Granát so slzotvorným plynom preskúmajú experti a polícia začala stíhanie pre všeobecné ohrozenie. Páchateľovi hrozí troj- až osemročné väzenie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu