Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Hrušovský apeloval, aby v kauze Henzélyová vážili politici slová

Pavol Hrušovský
Pavol Hrušovský

BRATISLAVA - Na všetkých, vrátane prezidenta SR Ivana Gašparoviča dnes predseda NR SR Pavol Hrušovský apeloval, aby vo svojich reakciách na zverejnený rozhovor medzi poslancami Pavlom Ruskom a Ivetou Henzélyovou veľmi vážili svoje slová.

„Slovenský parlament nemôže byť spochybnený zlyhaním jedného alebo dvoch jeho členov,“ zdôraznil Hrušovský s tým, že odmieta kolektívnu vinu parlamentu. Hrušovský apeloval tiež na všetkých občanov a voličov, aby svojím zodpovedným prístupom v najbližších voľbách napomohli k tomu, aby sa v budúcnosti takéto situácie neopakovali.

Poslanci Rusko a Henzélyová sú pre predsedu parlamentu Pavla Hrušovského v tejto chvíli "nedôveryhodní“. Opätovne označil za nezákonný spôsob, akým Rusko získal výpoveď svojej bývalej straníckej kolegyne o pokuse o korupciu. Na druhej strane aj vyjadrenia poslankyne Henzélyovej sú pre neho nejasné a rozporuplné. Hrušovský verí, že v maximálne možnej miere bude spolupracovať pri objasňovaní celej kauzy.

Podotkol, že v tejto chvíli dosť dobre nerozumie zvláštnej hre Pavla Ruska. Ako ďalej poznamenal, možno sa naivne nazdával, že praktiky teraz už poslanca Pavla Ruska sa skončia jeho odchodom z vlády a jeho strany z vládnej koalície. „Jeho spôsob sa ukazuje ako štýl jeho práce,“ dodal Hrušovský. S poslankyňou Henzélyovou hovoril a povedala mu, že Ruskove vyjadrenia nie sú pravdivé. „Tým sa to pre mňa skončilo. Je na nej, aby svoje vyjadrenia aj obhájila." Predseda NR SR si myslí, že Koaličná rada by mala diskutovať či už priamo alebo vo všeobecnej rovine aj o tejto veci.

Poslanec Rusko zverejnil v stredu videonahrávku, kde poslankyňa Henzélyová hovorí, že pred septembrovou parlamentnou schôdzou jej niekto ponúkal peniaze na rekonštrukciu domu. Poslankyňa však peniaze odmietla.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu