Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Na Žitnom ostrove vyčíňajú zlodeji kráv

Riaditeľ PD Modrý Dunaj v Šamoríne Štefan Pomichal ukazuje stopy, kadiaľ zlodeji viedli kravy.
Riaditeľ PD Modrý Dunaj v Šamoríne Štefan Pomichal ukazuje stopy, kadiaľ zlodeji viedli kravy.

ŠAMORÍN - Skoro ako divoký západ. Na Žitnom ostrove vyčíňa organizovaná skupina zlodejov hospodárskych zvierat. Len v tomto roku ukradli dobytok a ošípané za 5 miliónov korún.

Škoda, ktorú zlodeji spôsobili za posledných 5 rokov, sa odhaduje až na 50 miliónov Sk! Zatiaľ posledným známym prípadom je minulotýždňová krádež piatich kráv zo stajne Poľnohospodárskeho družstva Modrý Dunaj zo Šamorína. „Kravy nám ukradli zo štvrtka na piatok medzi nočným a ranným dojením. Rozobrali ohradu, vyviedli ich zo stajne, naložili na nákladné auto a odviezli - zrejme na čierny bitúnok. Škoda je 120-tisíc korú n,“ hovorí riaditeľ farmy Modrý Dunaj Štefan Pomichal.

To však nebol prvý prípad. Na jar tohto roku zmizlo PD Modrý Dunaj 15 jalovíc za 500-tisíc korún! Š. Pomichal je presvedčený, že obe krádeže na ich farme, ako aj ďalšie v okolí, má na svedomí jedna veľmi dobre organizovaná skupina zlodejov, ktorá spolupracuje so spracovateľmi a obchodníkmi. „Kradnú zvieratá vyslovene na mäso. A kradnú ho v takých množstvách, ktoré sa nedá rozpredať po domoch, ale len prostredníctvom siete obchodov,“ dodáva. Polícii sa zatiaľ žiadnu z krádeží nepodarilo objasniť. Šéfovi farmy Modrý Dunaj preto došla trpezlivosť: „Tomu, kto nám alebo polícii poskytne informácie vedúce k odhaleniu tejto skupiny, vyplatíme odmenu 50-tisíc korún,“ vyhlásil.
KRÁDEŽE DOBYTKA V TRNAVSKOM KRAJI

Okres Galanta 5 prípadov
Okres Dunajská Streda 5 prípadov
Okres Senica 2 prípady
Okres Trnava 2 prípady
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu