Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Košické štvorčatá už opustili nemocnicu

Zobraziť galériu (4)

KOŠICE - Už je to tu! Košické štvorčatá včera po takmer dvoch mesiacoch od narodenia opustili nemocnicu. Zuzka, Jakub, Braňo a Martin natoľko pribrali, že si ich rodičia Katarína (22) a Branislav (24) Beregszásziovci konečne mohli zobrať domov.

Zatiaľ len k rodičom a sestre manžela, lebo do nového bytu, ktorý dostali od mesta, sa nasťahujú po úpravách asi o mesiac. Mladej rodine pomohlo na rozbeh aj naše vydavateľstvo 50-tisícovým príspevkom. „Doma bude určite veselo, ale spoločne to zvládneme. Na ten frmol si budeme musieť zvyknúť!“ teší sa mamička štvorčiat, ktoré za 55 dní v nemocnici pribrali viac ako kilo. Vie ich už prebaliť i nakŕmiť vlastným mliekom, naučiť sa musí ešte, ako ich kúpať.

„Oddnes nám bude pomáhať aj opatrovateľka, ktorú poskytla mestská časť. Samozrejme, spoliehame sa aj na podporu našich mám,“ dodala šťastná Katarína, ktorá poslednú noc pred príchodom detí doma ani oka nezažmúrila, a tak skoro sa už zrejme poriadne ani nevyspí. Aj vďaka viacerým darcom, bez pomoci ktorých by si rodinka sama neporadila, už Beregszásziovci majú pre deťúrence takmer kompletnú výbavu - postieľky, ošatenie i kozmetiku.

„Máme aj istú zásobu plienok, ale ich spotreba asi bude nenormálna! Chýbajú nám len kočíky a auto, do ktorého by sme sa všetci zmestili,“ povzdychla si hlava rodiny. Štvorčatá si rodičia ešte nepomýlili, lebo každé z nich je vraj iné. „Zlom v našom živote nastal už pri narodení detí. Radosť je neopísateľná. Vynasnažíme sa, aby bolo všetko tak, ako má byť!“ potvrdil otec štvorčiat, ktorý sa uplynulú noc tiež nevyspal, lebo bol na nočnej zmene.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu