Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Mečiar: Zákon o predčasných voľbách prejde do druhého čítania

Predseda Ľudovej strany-HZDS Vladimír Mečiar
Predseda Ľudovej strany-HZDS Vladimír Mečiar

BRATISLAVA - V parlamente bude podľa predsedu Ľudovej strany-HZDS Vladimíra Mečiara dostatok hlasov, aby sa návrh na konanie predčasných parlamentných volieb dostal do druhého čítania.

Ako uviedol Mečiar dnes na tlačovej besede, podporu návrhu mu prisľúbili viacerí nezávislí poslanci. Niektorí však svoju podporu budú viazať na zmenu volebného zákona, ktorý by zmenil volebný systém. Mená nezávislých poslancov, s ktorým rokoval však prezradiť nechcel. "Len mená nie, lebo ešte dnes ich budú kontaktovať z druhej strany. Hráme šachovú partiu o tých istých ľudí," vyhlásil Mečiar.

Mečiar požiadal členov a funkcionárov ĽS-HZDS, aby sa venovali Eduardovi Kolesárovi a Karolovi Džupovi. "Z toho vzniká dojem, že ich niekto sleduje. Nikto ich nesleduje, sú iba pod verejnou kontrolou," vyhlásil Mečiar. Podľa neho sa to celé krúti okolo zmien vlastníctva zdravotníckych zariadení. "Pokračujeme v hľadaní," dodal.

Nezávislý poslanec, ktorý v septembri opustil ĽS-HZDS Eduard Kolesár oznámil 26. októbra podozrenie, že je sledovaný a monitorovaný. "Potvrdili mi to dva nezávislé zdroje z prostredia ĽS-HZDS a nemám dôvod neveriť im," uviedol vtedy Kolesár. Dôvodom má byť podľa neho pripravovaná diskreditačná kampaň proti jeho osobe, ktorá by mala viesť k strate poslaneckého mandátu alebo k jeho kriminalizácii. Podľa informácií, ktoré získal zo spomínaných dvoch zdrojov, má byť za pripravovanou kampaňou predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu