Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Kolesár: Som sledovaný a monitorovaný, stojí za tým Mečiar

Mečiar údajne stojí za sledovaním bývalého poslanca za ĽS-HZDS Eduarda Kolesára.
Mečiar údajne stojí za sledovaním bývalého poslanca za ĽS-HZDS Eduarda Kolesára.

BRATISLAVA - Nezávislý poslanec, ktorý v septembri opustil Ľudovú stranu - HZDS Eduard Kolesár má podozrenie, že je sledovaný a monitorovaný. "Potvrdili mi to dva nezávislé zdroje z prostredia ĽS-HZDS a nemám dôvod neveriť im," uviedol dnes pred novinármi.

Dôvodom má byť podľa neho chystaná diskreditačná kampaň proti jeho osobe, ktorá by mala viesť k strate poslaneckého mandátu alebo k jeho kriminalizácii. Podľa informácií, ktoré získal zo spomínaných dvoch zdrojov, má byť za pripravovanou kampaňou predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar.

O svojom podozrení informoval Kolesár v utorok ministra vnútra Vladimíra Palka a dnes podal trestné oznámenie. Poslanec zvažuje aj to, že požiada o policajnú ochranu. Dôvodom sú obavy o bezpečnosť a zdravie svojej osoby, ako aj celej rodiny. "Každá takáto aktivita sa môže vymknúť kontrole a vždy je treba predpokladať, že môže dôjsť k nejakému ohrozeniu," zdôraznil. Konkrétne informácie, čoho sa má diskreditačná kampaň týkať, Kolesár nemá. Nepredpokladá však, že by súvisela s podozreniami z kupčenia s poslaneckými hlasmi po jeho odchode z ĽS-HZDS.

Sledovanie si všímal Kolesár zhruba tri týždne. Najskôr tomu neprikladal vážnosť, ale po zistení, že ho niekto chce zdiskreditovať, sa rozhodol konať. "Myslím si, že nikto nemá právo takto konať a ani nikoho o to žiadať," podotkol. Jednu z možných príčin snahy o jeho diskreditáciu vidí v tom, ako sa médiá postavili k jeho odchodu z hnutia. "Vladimír Mečiar chce možno za každú cenu dokázať, že som určitým spôsobom nejaký zlý človek, ktorý odišiel pre nejaké iné dôvody, a nie po dohode s ním," dodal. Kolesár je presvedčený aj o tom, že má odpočúvaný telefón. "To už beriem ako súčasť politického folklóru," dodal.

Hovorkyňa ĽS-HZDS Magdaléna Fajtová na uvedené obvinenia reagovala, že zo strany poslanca Kolesára ide o "dojmológiu". "Neuviedol ani jeden konkrétny dôkaz, sú to len jeho subjektívne pocity, že ho niekto sleduje, že je naňho vyvíjaný nátlak," dodala.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu